Κοινωνία

Στα μονοπάτια γιγαντιαίου κυκλώματος μαστροπείας οι αρχές μετά τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Στα μονοπάτια γιγαντιαίου κυκλώματος μαστροπείας οι αρχές μετά τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά το βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, οι έρευνες της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας επικεντρώνονται στο αν δρα στη χώρα μας ένα γιγαντιαίο κύκλωμα μαστροπών που με έδρα την Αθήνα και την Κύπρο και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Ντουμπάι και Μύκονο δραστηριοποιείται στη στρατολόγηση νεαρών γυναικών, τις οποίες μεταμορφώνει σε escorts.

Οι δύο παράλληλες έρευνες για την υπόθεση της 24χρονης και το κύκλωμα μαστροπείας… διασταυρώνονται στο πρόσωπο του 32χρονου μετρ. Το θύμα δίνει μια κατάθεση στην Αστυνομία που φωτίζει κατά ένα μέρος τη δράση του. Συγκεκριμένα λέει: «Έχω ακούσει ότι ο Μάνος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και με άλλες κοπέλες. Μπορεί να το κάνει εσκεμμένα και να τις καλεί σε διάφορα πάρτι που γίνονται σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα σπίτια. Δεν ξέρω αν ισχύει. Πάντως εμένα με έχει ξαναστείλει σε παρόμοιο πάρτι περίπου τέσσερις φορές. Σήμερα ήθελα και πήγα στο πάρτι με τη φίλη μου για να περάσουμε ένα χαρούμενο ρεβεγιόν. Σε άλλο πάρτι, όπου έχω πάει και στο οποίο με κάλεσε ο Μάνος, έχω κοιμηθεί με κάποιο αγόρι το οποίο μου άρεσε, με τη θέλησή μου και χωρίς να συμβεί κάτι το σεξουαλικό μεταξύ μας.

Ερώτηση: Μπορεί ο Μάνος να προσκαλεί κορίτσια για να παρέχουν συντροφιά σε άντρες που παρευρίσκονται σε πάρτι αυτού του είδους;
Απόκριση: Ναι, το κάνει. Όπως σας είπα, εμένα με έχει προσκαλέσει άλλες τέσσερις φορές σε τέτοια πάρτι. Σε κάποια που δεν έχω πάει επέμενε να πάω.
Ερώτηση: Σε πληρώνει για να παρευρεθείς στο πάρτι αυτό;
Απόκριση: Όχι, ποτέ. Ωστόσο με έχει ρωτήσει σε παλαιότερο πάρτι του 2021 αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών -και συγκεκριμένα κοκαΐνης- για να μου προσφέρει κι εγώ του απάντησα αρνητικά».

Δύο καταγγελίες

Η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση και το θάρρος της Γεωργίας να βγει ανοιχτά και να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της φαίνεται πως έκαναν και άλλες κοπέλες που έζησαν τον εφιάλτη σε λαμπερά πάρτι πλούσιων ανδρών να ανοίξουν το στόμα τους. Ο δικηγόρος της 24χρονης έκανε λόγο για δύο νέες καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του, στις οποίες οι πληροφορίες λένε ότι τα θύματα κατονομάζουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η μεγάλη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολούνται με την υπόθεση είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα γραφεία ατζέντηδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο, στην Κύπρο και το Ντουμπάι, διοργανώνουν πάρτι σε σουίτες με άφθονο αλκοόλ, κοκαΐνη και δροσερά κορίτσια, πολλά εκ των οποίων ανήκουν στον χώρο του μόντελινγκ.

Το σημαντικό είναι ότι οι συγκεκριμένες κοπέλες στρατολογούνται και στη συνέχεια, αφού μεταμορφωθούν και εθιστούν στην κοκαΐνη, γίνονται πειθήνια όργανα των ατζέντηδων που τις ρίχνουν σε πλούσια κρεβάτια για να τσεπώνουν άφθονο μαύρο χρήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γεωργία στην κατάθεσή της είπε ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος της πρότεινε να κάνει χρήση κοκαΐνης.

Για το κομμάτι των συγκεκριμένων ερευνών κατασχέθηκαν όλα τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν στην κατοχή τους οι τέσσερις της Αθήνας και ο μετρ από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπουν στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης και να γίνει ανάσυρση όλων των αρχείων για να διαπιστώσουν τα εξής: αν έχουν επαφές με συγκεκριμένους ατζέντηδες της showbiz, αν υπάρχει περίεργο υλικό από «πάρτι ενηλίκων» και αν φυσικά έχουν τραβηχτεί βίντεο από την επίμαχη βραδιά στη σουίτα 401 και το δωμάτιο 602 στο «Μet».

Οι επόμενες ημέρες, με τις κλήσεις των τεσσάρων για ανωμοτί κατάθεση, με τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να φθάνουν στα χέρια των Αρχών, τα αποτελέσματα DNA από τα ρούχα της Γεωργίας και φυσικά το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων θα οδηγήσουν, λένε οι πληροφορίες, σε δραματικές και απρόβλεπτες εξελίξεις. Η βεντάλια των αποκαλύψεων για τα «ροζ πάρτι» στις σουίτες των ξενοδοχείων, έχει πλέον ανοίξει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X