Κοινωνία

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Θα περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο – Αύριο στον εισαγγελέα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Θα περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο – Αύριο στον εισαγγελέα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο κρατητήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα περάσει τη νύχτα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές το απόγευμα της Τετάρτης (22/12/2021).

Ο ίδιος μετέβη αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά τη διαδικασία του αυτοφώρου και την παράδοσή του στις Αρχές, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ώρες – ίσως και από στιγμή σε στιγμή – η ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνήσει τα σπίτια του παρουσιαστή, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά του τηλέφωνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δραστηριότητάς του.

Λύτρας: «Γιατί δεν τον συνέλαβαν;»

«Οφείλω να πω συγχαρητήρια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί οι διαδικασίες έγιναν πολύ γρήγορα και η διαδικασία του αυτοφώρου ενεργοποιήθηκε», είπε, μιλώντας στο Live News του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος ενός εκ των θυμάτων.

Ωστόσο, προσέθεσε, «μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι πήγε και παραδόθηκε και δεν πήγαν να τον συλλάβουν. Κάποιος ήθελε να αποφύγει τις κάμερες, που ήταν έξω από το σπίτι του».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο παρουσιαστής σήμερα θα κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα και αύριο, Πέμπτη, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, από τον οποίο θα ζητήσει τριήμερη αναβολή της δίκης που προβλέπεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

«Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και θα τον παραπέμψει στο αρμόδιο Αυτόφωρο Δικαστήριο Πλημμελημάτων, γιατί δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για να  παραπεμφθεί για κακούργημα. Θα ζητήσει τριήμερη αναβολή της δίκης, για να φτιάξει την απολογία του. Εδώ, το δικαστήριο μπορεί να τον αφήσει ελεύθερο, αλλά όταν υπάρχει κίνδυνος φυγής, μπορεί να τον κρατήσει στην αστυνομική διεύθυνση. Δεν είναι εύκολο να τον αφήσει ελεύθερο, όταν ενδεχομένως να έχει κάνει και πράξεις για να φύγει για το εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

«Πρέπει να τα προβλέπει αυτά ο νόμος»

«Μιλάμε για άνθρωπο που έχει κάποιο πρόβλημα. Είναι δυνατόν κάποιος να κάνει αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε ο κ. Λύτρας, τονίζοντας ότι παρόμοιες καταστάσεις θα πρέπει να προβλέπονται και όχι να αλλάζει ο ποινικός κώδικας κάθε φορά που κάτι βγαίνει στη δημοσιότητα.

«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που έρχεται κάτι στην επικαιρότητα να αλλάζει έτσι ο ποινικός κώδικας. Αυτά πρέπει να προβλεφθούν από πριν», υπογράμμισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X