Κοινωνία

Στη φυλακή πατέρας και γιος Κουτσολιούτσος της Folli Follie

Στη φυλακή πατέρας και γιος Κουτσολιούτσος της Folli Follie
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην 35η ανακρίτρια Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης.

Αντίθετα ελεύθερη αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου η οποία με την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα.

Μαραθώνιες οι απολογίες τους

Και οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν μαραθώνιες απολογίες από τις 9:30 σήμερα το πρωί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie.

Πρώτος απολογήθηκε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ακολούθησε ο γιος του, Τζώρτζης και τελευταία πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου έφτασαν στο κτίριο 10 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, συνοδευόμενοι από τον συνήγορο τους, τον γνωστό ποινικολόγο Γιάννη Ηρειώτη.

Γύρω στη 13.00, στο γραφείο της ανακρίτριας προσήλθε και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος συνοδευόμενο από τον δικηγόρο του και καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Ηλία Αναγνωστόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απολογήθηκαν στην ανακρίτρια για τα εξής πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογήθηκε για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Η πολύκροτη υπόθεση της Folli-Follie απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη σε επίπεδο ανάκρισης τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βάρος των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς επίσης και άλλων στελεχών της πολύπαθης εταιρείας, του επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία, κ.ά.

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019 ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε νέες διώξεις σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας αλλά και 13 ακόμη προσώπων, στελεχών της εταιρείας. Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εμπλεκόμενους αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία, της χειραγώγησης, κ.ά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X