Κοινωνία

Συναγερμός στον Εβρο για 80 μετανάστες

Συναγερμός στον Εβρο για 80 μετανάστες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στον Εβρο καθώς περίπου 80 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες με παιδιά, βρίσκονται στην τουρκική πλευρά νησίδας και ζητούν να περάσουν στην ελληνική. Το σημείο βρίσκεται ανάμεσα σε Νέα Βύσσα και Μαρασιά.

Προφανώς ο Ερντογάν και η παρέα του, βάζει και πάλι σε εφαρμογή το σχέδιο της υβριδικής απειλής στα σύνορα του Έβρου, δίνοντας σαφές στίγμα ότι ξεκινά νέος γύρος εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.

Στο σχετικό ρεπορτάζ  του OPEN τονίζεται ότι ακόμη και βρέφη ακούγονται να κλαίνε ενώ μεγαλύτερα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Οι μετανάστες είναι μια ανάσα από το ελληνικό έδαφος, δεν έχουν βάρκα για να περάσουν απέναντι και οι Τούρκοι διακινητές τους άφησαν εκεί για να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Star, δυνάμεις του στρατού και συνοριοφύλακες είναι σε πλήρη επιφυλακή στην περιοχή. Μόνο το τελευταίο 48ωρο οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 170 συλλήψεις μεταναστών και εννέα διακινητών. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη (1/6) ομάδα 135 ατόμων πέρασαν παράνομα τα σύνορα και συνελήφθησαν.

«Με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Όπως επισημαίνεται ακόμα, «τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων», σημειώνεται ακόμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X