Κοινωνία

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για την εισβολή στο Βρετανικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται, ότι η παρέμβαση στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», με αφορμή τον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Έπειτα από την έρευνα, τις καταθέσεις αλλά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ταυτοποιήθηκε μέλος της αναρχικής ομάδας, που θεωρείται ότι έχει πλούσια δράση και ηγετικό ρόλο, ενώ έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Προκειμένου να διωχθεί ποινικά και να πραγματοποιηθεί η σύλληψη, έπρεπε να το ζητήσει και ο θιγόμενος, στην προκειμένη περίπτωση το Βρετανικό Συμβούλιο, του οποίου οι διοικούντες έδωσαν καταφατική απάντηση κι έτσι το μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Επίσης, οι Αρχές ταυτοποίησαν ακόμη ένα ηγετικό μέλος για την επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία, το οποίο θεωρείται το πλέον αναγνωρίσιμο μέλος και μάλιστα φέρεται να είναι ο ιρυτής της οργάνωσης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος.

Δείτε ακόμη:

Ντου του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι

Κυρίτσης: Το πετάω μπογιές είναι κλασική περίπτωση ακτιβισμού – Στέλιος Κούλογλου: Ο ακτιβισμός του Ρουβίκωνα είδος ξεπερασμένο

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X