Κοινωνία

Θάνατος βρέφους στο Μακροχώρι Ημαθίας: Η 37χρονη μητέρα ήταν μαθήτρια της τραγικής τάξης του 2003

Θάνατος βρέφους στο Μακροχώρι Ημαθίας: Η 37χρονη μητέρα ήταν μαθήτρια της τραγικής τάξης του 2003
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία – σοκ για το παρελθόν της 37χρονης μητέρας, που σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια το 6 μηνών μωρό της, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση της δολοφονίας ενός βρέφους ηλικίας 6 μηνών στο Μακροχώρι Ημαθίας από την 37χρονη μητέρα του, η οποία ξυλοκόπησε το μωρό μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια των άλλων παιδιών της, δύο κοριτσάκια ηλικίας 6 και 7 ετών.

Παράλληλα αποκαλύπτονται και στοιχεία από το παρελθόν της 37χρονης μητέρας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, ήταν μαθήτρια στην τραγική τάξη του 2003, όταν και 21 παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Η 37χρονη μητέρα φοιτούσε στην ίδια τάξη με τους μαθητές που «έχασαν» τη ζωή τους πριν από 21 χρόνια, σκορπώντας θλίψη στο Μακροχώρι. Η ίδια δεν είχε πάει στην εκδρομή, ωστόσο, έγκυρες πηγές εξηγούν ότι έκτοτε απέκτησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της έφυγαν από τη ζωή με ένα τόσο αποτρόπαιο τρόπο.

Άλλωστε, δεν είναι το μοναδικό παιδί που απέκτησε μετατραυματικό στρες μετά την τραγωδία του 2003, καθώς τον Ιούλιο του 2022 ένας ακόμη μαθητής –σε ηλικία 35 ετών– έβαλε τέλος στη ζωή του με δίκαννο, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια των συμμαθητών του και για χρόνια πάλευε με ψυχολογικά προβλήματα.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Ειδικότερα, σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο πατρικό σπίτι της 37χρονης παιδοκτόνου, στο Μακροχώρι Ημαθίας. Οι γονείς της γυναίκας αποχώρησαν από το Νοσοκομείο Βέροιας και επέστρεψαν στο σπίτι τους, μη μπορώντας να πιστέψουν πως η κόρη τους έκοψε το νήμα της ζωής του ίδιου της του παιδιού με έναν τόσο βίαιο τρόπο.

Κλάματα και οδυρμοί ακούγονται από το σπίτι με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί σοκαρισμένη την τραγική υπόθεση παιδοκτονίας. «Κοριτσάκι μου. Πάει το κοριτσάκι μου» είναι μια από τις φράσεις που αναφώνησε η μητέρα της 37χρονης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr.

Κάτοικοι και άτομα από τον στενό κύκλο της παιδοκτόνου που μίλησαν στην τοπική ιστοσελίδα την περιγράφουν ως μια μάνα πρότυπο. «Απορώ πως έκανε κάτι τέτοιο. Την έβλεπα που έκανε βόλτα τα παιδιά. Τα είχε πάντα προσεγμένα και τα αγαπούσε. Ήρθε τον Σεπτέμβριο και νοίκιασε το σπίτι που έμενε με τα παιδία της. Οι γονείς της έμεναν δυο στενά πιο πέρα» περιγράφει μάρτυρας προσθέτοντας πως όλοι στην κοινότητα του Μακροχωρίου γνώριζαν πως η τραγική μάνα που εργαζόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη αλλά και από μια μορφή σοβαρής ψυχικής νόσου.

Έρευνες στο σπίτι που εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία

Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, κλιμάκιο της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας κατέφθασε στο σπίτι του φονικού συλλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα και στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν στις ενδελεχείς έρευνες που διεξάγονται και να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες του σοκαριστικού περιστατικού.

Επίσης, «κλειδιά» στην υπόθεση θεωρούνται και οι καταθέσεις από τους γείτονες, οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν το μωρό, όπως φυσικά και οι συγγενείς από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, που έμελλε να είναι εκείνοι που θα μετέφεραν το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Γείτονας της οικογένειας μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η 37χρονη κάνοντας λόγο για μια ψυχολογική κατάσταση που επιβαρύνθηκε μόλις ο πρώην σύντροφός της την εγκατέλειψε ενώ ήταν έγκυος.

«Η κοπέλα είχε προβλήματα. Εγώ την είχα πελάτισσα στο μαγαζί και αφότου γέννησε είχε πάθει και επιλοχία κατάθλιψη. Γι΄ αυτό είχε έρθει εδώ, στη μάνα της. Πριν, έμενε στα Γιαννιτσά. Τώρα τελευταία νοίκιασε κοντά στη μάνα της και την αδελφή της.

Είχε από παλιά προβλήματα. Είχε χωρίσει και είχε μείνει με τα δύο παιδιά. Μετά γνώρισε έναν άλλον, έμεινε έγκυος αλλά την παράτησε και αυτός. Μετά από αυτό χειροτέρεψε η κατάστασή της. Ήταν σαν χαμένη» λέει ο κάτοικος του Μακροχωρίου ο οποίος γνωρίζει την οικογένεια της 37χρονης.

Ενώ ένας άλλος περιέγραψε πως πήρε το μωρό από τα χέρια της, λέγοντάς του ότι είναι δαιμονισμένο για αυτό είχε αίμα!

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X