Κοινωνία

Θεσσαλία: Μολυσμένος ο Παγασητικός από τα λύματα

Θεσσαλία: Μολυσμένος ο Παγασητικός από τα λύματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θεσσαλία: Με την λήψη πολλών δειγμάτων από την θάλασσα του Παγασητικού, αποδεικνύεται ότι τα νερά είναι μολυσμένα από τα λύματα της λίμνης Κάρλας.

Κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι βρέθηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Από την παρουσία των κολοβακτηριδίων συνάγεται ότι υπάρχουν και άλλοι παθογόνοι οργανισμοί προέλευσης κοπράνων. μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, εγκεφαλικά αποστήματα, πνευμονία, ενδοκοιλιακή σήψη, μηνιγγίτιδα και λοιμώξεις των αρθρώσεων.

Τα δεύτερα είναι βακτήρια που έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόκλησης νόσου. Εφόσον όμως αυτή προκληθεί μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, ιδιαίτερα σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Οι εντερόκοκκοι προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ενδοκαρδίτιδα έως και μηνιγγίτιδα.

Μήνυση από Αχιλλέα Μπέο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος για την περιβαλλοντική ρύπανση που δέχεται ο Παγασητικός μέσα από το ανοιχτό θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας.

Τα λύματα, περίπου 700.000 κυβικά την ημέρα, αυτά τα λύματα έχουν ροή προς τον Παγασητικό. Τα δείγματα που λήφθηκαν από το λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές έδειξαν ότι οι δείκτες τους είναι πολύ υψηλοί σε κωλοβακτηρίδια κι εντερόκοκκους. Μεγάλο μικροβιακό φορτίο» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος για το τι συμβαίνει στη λίμνη Κάρλα εξήγησε πως «τα εδάφη της Μαγνησίας δεν μπορούν να δεχτούν σταγόνα νερού και αλίμονο αν ξαναβρέξει. Πήγα στην Κάρλα κι εκεί έχει δημιουργηθεί μια λίμνη έξω από την Κάρλα με διπλάσιο όγκο νερού και σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί και τρία χρόνια να κάνει να φύγει το νερό και το νερό έχει ψόφια ζώα, κόπρανα από ζώα κι έχει τα λύματα του βιολογικού της Λάρισας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X