Θέμα

Καιρός: Μήνυμα 112 στη Θεσσαλία – Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός: Μήνυμα 112 στη Θεσσαλία – Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλίας για την κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ώρες μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την επικείμενη κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει την ήδη πληγωμένη από τις προηγούμενες πλημμύρες Θεσσαλία. Η ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέβη εκτάκτως στη Θεσσαλία, όπου τίθεται επικεφαλής του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Η κακοκαιρία – εξπρές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες και έως το απόγευμα του Σαββάτου με υψηλό κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. η μεγαλύτερη ένταση των βροχών και των καταιγίδων αναμένεται από τις 10 σήμερα το βράδυ έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα στο νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων η ΕΜΥ αναφέρει πως τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  • Ανατολική Θεσσαλία
  • Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  • Νότια Πιερία
  • Βόρεια Εύβοια
  • Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Οι όγκοι νερού υπολογίζονται στα 120mm το 12ωρο και για τη Θεσσαλία από 50mm έως 90mm, ένα μέγεθος που απέχει πολύ από τα 800 mm της κακοκαιρίας Daniel, ωστόσο θεωρούνται επικίνδυνα εξαιτίας του ότι οι υποδομές στη Θεσσαλία είναι επιβαρυμένες.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως «για προληπτικούς λόγους, αναχωρώ για τη Θεσσαλία, όπου έχουν αναπτυχθεί ούτως η άλλως οι δυνάμεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Στρατού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X