Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και φασιστών στη Σταυρούπολη

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και φασιστών στη Σταυρούπολη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη, στη σκιά των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Ισχυρή ήταν και η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή.

Ξαφνική ένταση προκλήθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι βγήκαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ένταση προκάλεσε διερχόμενο λεωφορείο μέσα στο οποίο οι συγκεντρωμένοι, ενδεχομένως να αναγνώρισαν άτομα από τον εθνικιστικό χώρο.

Έκτροπα και καταστάσεις βίας και ανομίας εξακολουθούν να συμβαίνουν σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκης, με μαθητές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι δύο συγκεντρώσεις είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη. Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα.

Ως απάντηση, μέλη συλλογικοτήτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απηύθυναν κάλεσμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση, με σημείο συγκέντρωσης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Η οδός Λαγκάδα, στο σημείο αυτό, είναι κλειστή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X