Κοινωνία

Θεσσαλονίκη -Κύκλωμα trafficking: Συνδέεται και με την 12χρονη στα Σεπόλια

Θεσσαλονίκη -Κύκλωμα trafficking: Συνδέεται και με την 12χρονη στα Σεπόλια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θεσσαλονίκη -Κύκλωμα trafficking: Η «Μαρίνα» από τα παλιά, ο «βετεράνος» μαστροπός, αρχηγός, η «γυναίκα του αφεντικού» και οι… στρατολόγοι από την Κολομβία κρύβονταν πίσω από τα δύο μεγάλα, αλληλένδετα, κυκλώματα trafficking με θύματα γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνει η δικογραφία για την παράνομη δράση των προαγωγών είναι και μια παλιά γνώριμη των Αρχών, μια 70χρονη γυναίκα γνωστή με το ψευδώνυμο «Μαρίνα».

Το όνομά της έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων σε δικογραφία του 2017 για την «GREEK MAFIA», στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης με θύμα 19χρονη και δράστη αστυνομικό, αλλά και σε αυτή του Κολωνού, με θύμα τη 12χρονη.

«Εχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες», περιέγραφε αναφερόμενος στη «Μαρίνα» αστυνομικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, λίγα χρόνια πριν, σε κατάθεση του για τη σοκαριστική υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης. Το όνομά της είχε εμφανιστεί στη δικογραφία καθώς ο γιος της φέρεται να είχε επαφές με τον καταδικασμένο αστυνομικό. Ενας από τους οίκους ανοχής που λειτουργούσαν στο όνομά της είχε γίνει λίγους μήνες πριν αντικείμενο έρευνας για την υπόθεση μαστροπείας του Κολωνού, με θύμα τη 12χρονη, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο εύρημα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούσαν τα κυκλώματα trafficking έπεσαν ξανά πάνω στο όνομά της, καθώς φέρεται να είχε ενοικιάσει στον αρχηγό της μίας εγκληματικής οργάνωσης σπίτι στη Γλυφάδα, ενώ παράλληλα μαζί με τον σύζυγό της είχαν επαφές με τα πρόσωπα που στρατολογούσαν θύματα από την Κολομβία.

«Οι Κολομβιανές γυναίκες στην Κασσάνδρας (σ.σ.: οδός) εργάζονται μόνο στα δικά μας μαγαζιά». Με αυτή τη φράση η 29χρονη «γυναίκα του αφεντικού», όπως αποκαλούσαν τη σύζυγο του αρχηγικού μέλους του κυκλώματος trafficking, προειδοποίησε τρεις από τις εκδιδόμενες γυναίκες, που επιχείρησαν να συγκεντρώσουν χρήματα, δουλεύοντας σε οίκους ανοχής που δεν εκμεταλλευόταν η οργάνωση. Οι παγιδευμένες καλλονές από την Κολομβία, αναζητώντας χρήματα για να αποπληρώσουν το χρέος τους, έκαναν το… «λάθος» να εργαστούν σε οίκο ανοχής στον ίδιο δρόμο με αυτούς που «ήλεγχε» το κύκλωμα. Βρέθηκαν γρήγορα αντιμέτωπες με απειλές και ένα δυσβάσταχτο πρόστιμο των… 8.000 ευρώ.

Για να εργαστεί… ως εξωτική χορεύτρια πίστευε πως ερχόταν στην Ελλάδα η 24χρονη Ερικα από την Κολομβία. Αυτό της είχε υποσχεθεί ο μαστροπός αρχηγός του κυκλώματος σε μια προσπάθεια να την πείσει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Γρήγορα όμως η νεαρή καλλονή από τη Λατινική Αμερική βρέθηκε δέσμια των προαγωγών, αλλά και ενός αυξανόμενου χρέους χιλιάδων ευρώ, το οποίο έπρεπε να αποπληρώσει μέσα στους τρεις μήνες που της επέτρεπε η visa να μείνει νόμιμα στη χώρα.

Οπως συνέβη και με τη «Μαρίνα», το όνομα του 39χρονου είχε εμφανιστεί και στην υπόθεση μαστροπείας του Κολωνού. «Με προσέλαβε εμένα ο κ. Βασίλης. Αυτός έχει τον οίκο και γενικά αυτός τα αναλαμβάνει όλα, μας πληρώνει και τέτοια», ανέφερε εργαζόμενη σε οίκο ανοχής που είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, περιγράφοντας τον αρχηγό του κυκλώματος trafficking.

«Μας είχαν πει ότι θα κάνουμε ένα με δύο ραντεβού την ημέρα και πως σε τρεις μήνες θα βγάζαμε 20.000 ευρώ. Μας κακομεταχειρίζονταν και μας εξευτέλιζαν ακόμη και όταν είχαμε προβλήματα υγείας», περιέγραψε στους αστυνομικούς ένα από τα θύματα των δύο κυκλωμάτων, που δρούσαν παράλληλα, «μοιράζοντας» οίκους ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X