Κοινωνία

Τι ανακοίνωσε το ΓΕΑ για την πτώση του Καναντέρ – Πρώτες αντιδράσεις στη Βουλή

Τι ανακοίνωσε το ΓΕΑ για την πτώση του Καναντέρ – Πρώτες αντιδράσεις στη Βουλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως φαίνεται και στο βίντεο με την πτώση του Canadair, το αεροσκάφος  χάνει τον έναν πλωτήρα. Πιθανώς κατά τη ρίψη ίσως ακούμπησε κάπου και αποκολλήθηκε, ενώ κατά μια άλλη εκδοχή λόγω φθορά και παλαιότητας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για το Καναντέρ που έπεσε

Αεροσκάφος τύπου CL-215 με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 15:05.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η πρώτη αντίδραση στη Βουλή για την πτώση του Καναντέρ

Συγκλονισμένος από τις εικόνες της πτώσης του Καναντέρ δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος. Από το βήμα της Ολομέλειας το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το τίμημα της αυτοθυσίας που είναι πολύ μεγάλο και το οποίο κάποιες φορές πληρώνεται και με τη ζωή των πιλότων.

Είχαν προηγηθεί οι αναφορές στο τραγικό δυστύχημα τόσο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη όσο και από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Καραμέρο και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζο, οι οποίοι κάλεσαν την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Βίντεο από το σημείο της συντριβής

Στη σελίδα «Πυρκαγιά Ενημέρωση» ανέβηκε βίντεο που φέρεται να δείχνει το σημείο της συντριβής του Καναντέρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X