Θέμα

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη- Νεκρή 19χρονη έγκυος: Συγγενείς καταγγέλλουν πως περίμενε ασθενοφόρο για ώρες

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη- Νεκρή 19χρονη έγκυος: Συγγενείς καταγγέλλουν πως περίμενε ασθενοφόρο για ώρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Σοκ προκαλεί η είδηση πως μια 19χρονη έγκυος «έσβησε» στη Νέα Μάκρη, με τους συγγενείς της να καταγγέλλουν πως περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο. Κι αυτό συνέβη μόλις λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό της 63χρονης στην Κω, που άφησε την τελευταία πνοή της σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος τόσο της ίδιας όσο και του μωρού στην κοιλιά της.

Χθες το πρωί παραπονέθηκε στον σύζυγό της και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από το πρωί στις 08:30 το ΕΚΑΒ για να φτάσει ασθενοφόρο και να την παραλάβει. Τελικά έφτασε στις 13:00, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Οι συγγενείς αναφέρουν ότι όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανή και πιστεύουν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης.

Επίσης διερωτώνται γιατί εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαφορετική η εκδοχή που παρουσιάζει το ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης και στην καρτέλα δηλώθηκε αδιαθεσία και καταβολή μιας εγκύου 8 μηνών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά δεδομένου και του προχωρημένου της εγκυμοσύνης.

Περίπου 1,5 ώρα αργότερα, στις 12:35 το μεσημέρι της Τρίτης, το ΕΚΑΒ δέχθηκε και δεύτερο τηλεφώνημα, όπου αναφέρθηκε ότι η κοπέλα πονάει και μάλλον γεννάει.
Με βάση αυτές τις νέες πληροφορίες αναχώρησε μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό η οποία έφτασε στο σπίτι της κοπέλας σε 25 λεπτά, στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Όπως, όμως, διαπιστώθηκε από τους διασώστες και τον γιατρό η κοπέλα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Δόθηκε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, δόθηκε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σχετικά με το περιστατικό, τους χρόνους ανταπόκρισης αλλά και την αξιολόγηση των δύο τηλεφωνημάτων που έγιναν από τους συγγενείς της εγκύου.

Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό περιστατικό, που μαρτυρά με τον χειρότερο τρόπο την κατάρρευση του ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού, αλλά και την παντελή αδιαφορία της Πολιτείας για ενίσχυση του ΕΚΑΒ, που στερούν από τους πολίτες ακόμα και τα βασικά, όπως η μεταφορά τους στο νοσοκομείο!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X