Κοινωνία

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός από κορονοϊό 46χρονος πατέρας δύο παιδιών

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός από κορονοϊό 46χρονος πατέρας δύο παιδιών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μακραίνει η λίστα με τους ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού σε νεαρή ηλικία στη χώρα μας.

Η COVID-19 θερίζει νέους και ανεμβολίαστους, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σε μόλις δύο 24ώρα έχασαν τη ζωή τους τέσσερις συμπολίτες μας ηλικίας από 30 έως 49 ετών.

Τελευταίο θύμα του κορονοϊού είναι ένας Ξανθιώτης, 46 ετών, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Σύμφωνα μάλιστα με το Xanthi2.gr, πρόκειται για «το νεότερο θύμα του κορονοϊού» στην πόλη, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί.

Ο 46χρονος διατηρούσε συνεργείο μοτοσικλετών στην Ξάνθη, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (18/10) έχασε τη ζωή της και μια 34χρονη, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στα Τρίκαλα.

Νοσούσε με κορονοϊό και η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί, ωστόσο μόλις χθες το πρωί ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όταν ωστόσο έφτασαν οι διασώστες, είχε ήδη χάσει τη «μάχη». Ήταν επίσης ανεμβολίαστη.

Την ίδια ώρα, στα Καλάβρυτα, την τελευταία του πνοή άφησε και ένας 32χρονος πυροσβέστης, ο οποίος νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό τον Αύγουστο, ενώ μέσα σε λίγες ημέρες έπεφτε το επίπεδο του οξυγόνου του, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν απαραίτητη την εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Από επιπλοκές του κορονοϊού πέθανε ένας 49χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης το πρωί της Δευτέρας. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ COVID του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Το τελευταίο διάστημα δεκάδες ασθενείς χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό καθημερινά, την ίδια ώρα που το 40% του γενικού πληθυσμού της χώρας μας παραμένει ανεμβολίαστο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη συσχετίζεται με τα αυξημένα κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους, ακόμα και νεαρών ατόμων, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο είχαν χάσει τη ζωή τους λόγω κορονοϊού 89 ασθενείς ηλικίας 18-39 χρόνων, ωστόσο από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και χθες ο μακάβριος αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 24%. Ενδεικτικό, δε, της «επέλασης» του κορονοϊού ακόμα και στους νέους, ιδίως τους ανεμβολίαστους, είναι το γεγονός ότι οι διασωληνωμένοι ηλικίας 18-39 χρόνων έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο.

Στην ηλικιακή, δε, ομάδα των ατόμων 40-64 χρόνων, η αύξηση των διασωληνωμένων από το καλοκαίρι είναι σχεδόν 100%, ενώ αύξηση καταγράφεται και στους θανάτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X