Κοινωνία

Τραγωδία στο Λασίθι: Απέραντη θλίψη για τον 33χρονο που σκοτώθηκε από τη φωτοβολίδα – Δεύτερο παιδί που χάνει η οικογένεια

Τραγωδία στο Λασίθι: Απέραντη θλίψη για τον 33χρονο που σκοτώθηκε από τη φωτοβολίδα – Δεύτερο παιδί που χάνει η οικογένεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τραγωδία στο Λασίθι: Μια ναυτική φωτοβολίδα που πιθανώς να είχε λήξει ήταν η αιτία για να χάσει τη ζωή του ο 33χρονος Μανώλης από τον Άγιο Νικόλαο την Κυριακή (17/3) κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την Αποκριά.

Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζουν στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον 33χρονο και βύθισαν στο πένθος την οικογένειά του αλλά και ολόκληρο το νησί.

Τα δύο άτομα που ήταν μαζί του αρχικά προσήχθησαν από τις αρχές και τη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Ο 33χρονος Μανώλης Κριτσωτάκης ήταν ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο κέντρο του Αγίου Νικολάου.

Οι γνωστοί του μιλούν για ένα δραστήριο, νέο επιχειρηματία που ήταν ευχάριστο άτομο.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο 33χρονος ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Ο θάνατος του Μανώλη, όμως, δεν είναι η πρώτη τραγωδία που «χτυπά» την οικογένεια Κριτσωτάκη, καθώς είχαν χάσει σε νεαρή ηλικία την κόρη τους που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο άτυχος νέος είχε τραυματιστεί και στο παρελθόν με ανάλογο τρόπο, από φωτοβολίδα στα πόδια.

Πώς έγινε το περιστατικό

Το θύμα μαζί με την σύντροφό του και με δύο φίλους του βρισκόταν γύρω στις 23:00 της Κυριακής στον πεζόδρομο γύρω από τη λίμνη του Αγίου Νικολάου.

Αφού παρακολούθησαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, η παρέα πήγε για διασκέδαση στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Όταν το θύμα προσπάθησε να πυροδοτήσει μια ναυτική φωτοβολίδα, αυτή εξερράγη και καρφώθηκε στο σώμα του.

Είναι πιθανό ο ίδιος να την έστρεψε στον εαυτό του κατά λάθος, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, για να δει γιατί δεν εκπυρσοκροτεί, μια κίνηση που αποδείχτηκε μοιραία.

Οικογενειακός φίλος του 33χρονου, μιλώντας στο Star, περιέγραψε όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

«Είχε ανάψει [τη φωτοβολίδα], την κρατούσε στο χέρι και τη στριφογύριζε και κάποια στιγμή εξερράγη και έφυγε ένα τμήμα και του καρφώθηκε στα πλευρά. Το παιδί είχε χτυπηθεί στο συκώτι. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα» τόνισε ο ίδιος.

Πρόσθεσε: «Ο γιος μου ήταν ακριβώς δίπλα του… Ήταν παρέα με τον Μανώλη, είναι φίλοι είναι αδελφικοί φίλοι…Όταν άκουσε την έκρηξη θεώρησε ότι αυτός έχει χτυπηθεί, φανταστείτε ότι εμείς ακούσαμε τον κρότο σε απόσταση 300 μέτρων».

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το creta24.gr αναφέρουν ότι η παρέα των νεαρών είχε πυροδοτήσει περίπου 20 φωτοβολίδες πριν συμβεί το μοιραίο. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν μάλιστα από τον χώρο 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες.

Η έκρηξη προκάλεσε στον 33χρονο βαρύτατα τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Αμέσως ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο ενώ είχε τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν και προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση.

Έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο κατέληξε μία ώρα αργότερα.

Η μητέρα του 33χρονου σε κατάσταση σοκ, είπε στο protothema.gr πως το τραύμα στο συκώτι του γιου της ήταν μοιραίο.

«Ήταν στο καρναβάλι το παιδί, τελείωσε το καρναβάλι και πήγαν κάπου με τους φίλους. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε και τραυματίστηκε ο Μανώλης. Στο νοσοκομείο πήγε ζωντανός και όταν έφτασα εγώ εκεί τον είχαν πάρει στο χειρουργείο. Είχε χτυπηθεί στο συκώτι, του διέλυσε το συκώτι η φωτοβολίδα», περιγράφει.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε χειρουργός το βράδυ της Κυριακής, όπως αναφέρει το cretapost. Τον χειρούργησε ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής, που ήλθε αμέσως στο νοσοκομείο, και δύο γυναικολόγοι, όπως και ένας ειδικευόμενος χειρουργός από το νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Έρευνα για τα αίτια

Από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες.

Οι δύο φίλοι που ήταν μαζί με τον Μανωλη συνελήφθησαν καθώς σύμφωνα με την αστυνομία η κατοχή και χρήση φωτοβολίδων είναι παράνομη. Αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο επίκεντρο των ερευνων είναι το ερώτημα ποιος κρατούσε τη μοιραία φωτοβολίδα.

Από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν, ο ένας παρέδωσε στις αρχές την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, αλλά και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί.

Όπως διαπιστώθηκε η παρτίδα περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει, ενω εξετάζεται το σενάριο να ήταν ληγμένη και η μοιραία φωτοβολίδα.

Η κηδεία του 33χρονου θα τελεστεί την Τετάρτη (20/3) στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας.

 

H Αστυνομία προχώρησε και σε δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ekriti.gr, λίγο μετά τις 23:00 ο άτυχος άνδρας ήταν μαζί με δύο συνομηλίκους του και προχώρησαν σε χρήση και πυροδότηση ναυτικών φωτοβολίδων σήματος κινδύνου καπνού όταν κάτω από άγνωστε συνθήκες μία εξ αυτών έσκασε προτού ο άτυχος νέος προλάβει να την πετάξει.

Αυτό είχε ως συνέπεια ο νεαρός να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης όπου στις 12 τα μεσάνυχτα υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες, ενώ ένας εκ των δύο φίλων του άτυχου νέου παρέδωσε στις αρχές δύο ακόμα.

Οι δύο φίλοι του, που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, έχουν συλληφθεί για παράνομη κατοχή και πυροδότηση των ναυτικών φωτοβολίδων. Ενδεχομένως τον ένα να βαρύνει και κατηγορία για τη διάθεσή τους.

Ένας από τους συλληφθέντες φίλους του 33χρονου στην Κρήτη που σκοτώθηκε όταν έσκασε ναυτική φωτοβολίδα στα χέρια του, φέρεται να κατέθεσε ότι κάποιες από αυτές ήταν ληγμένες.

Η ληγμένη φωτοβολίδα στοίχισε τη ζωή στον άτυχο Μανόλη, από τον Άγιο Νικόλαο, με τη χθεσινή νύχτα χαράς και διασκέδασης να μετατρέπεται σε εφιάλτη για την οικογένειά του και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Οι ναυτικές φωτοβολίδες, χρησιμοποιημένες και μη, έχουν κατασχεθεί.

Με δεδομένο ότι είχαν κάνει χρήση και στο παρελθόν, οι φίλοι θεώρησαν ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα ούτε αυτή τη φορά κατά την πυροδότησή τους.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, cretalive.gr, ο 33χρονος είχε ένα ατύχημα, με τραυματισμό στα δάχτυλα του χεριού του από χρήση κροτίδας.

Πως έγινε το ατύχημα

Η πόλη του Αγίου Νικολάου έχει βυθιστεί στο πένθος για τον θάνατο του άτυχου 33χρονου, η οικογένεια του οποίου διατηρεί αρτοποιείο στον Άγιο Νικόλαο.

Ο 33χρονος μαζί με δύο συνομήλικους φίλους του διασκέδαζε σε πεζόδρομο στην πόλη του Αγίου Νικολάου, έχοντας μαζί τους ναυτικές φωτοβολίδες, τις οποίες άναβαν.

Κάποια στιγμή θέλησε να ανάψει ακόμη μία.

Ο 33χρονος κρατούσε την φωτοβολίδα μπροστά στην κοιλιά του, με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα να αναφέρει ότι η φωτοβολίδα δεν άναβε, και εκείνος προσπαθούσε να την ανάψει, μέχρι που έκανε την έκρηξη.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όμως λίγη ώρα μετά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X