Κοινωνία

Βασίλης Καρράς -Η τελευταία του επιθυμία: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον «άρχοντα της καψούρας» – Σήμερα το μεσημέρι η τελευταία πενιά στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

Βασίλης Καρράς -Η τελευταία του επιθυμία: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον «άρχοντα της καψούρας» – Σήμερα το μεσημέρι η τελευταία πενιά στο Κοκκινοχώρι Καβάλας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βασίλης Καρράς: Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας θα ταφεί σήμερα ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος πέθανε την Κυριακή (24.12.2023) σε ηλικία 70 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στο πανελλήνιο.

Συντετριμμένοι οι κάτοικοι στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, περιμένουν να τον αποχαιρετήσουν στην ταφή του, τη γη που τον γέννησε και τώρα θα τον αγκαλιάσει ξανά.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του θα πουν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο λαϊκό τροβαδούρο, και θα του δώσουν το τελευταίο χειροκρότημα.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής θα συνοδεύσει τη σορό η φιλαρμονική ορχήστρα «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης 26/12, η σορός του «άρχοντα της πίστας» που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, σε ηλικία 70 ετών σκορπίζοντας απέραντη θλίψη καθώς άφησε δυσαναπλήρωτο κενό.

Βασίλης Καρράς: Με τραγούδια, μπουζούκι, δάκρυα και χειροκροτήματα ο αποχαιρετισμός στον μεγάλο καλλιτέχνη και άνθρωπο

Πλήθος απλού κόσμου έσπευσε να αποχαιρετήσει τον καλλιτέχνη στο λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να δώσει με την παρουσία του κουράγιο στο παιδί, την σύζυγο και τον αδελφό του Βασίλη Καρρά που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και την έκδηλη θλίψη τους από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Επίσης, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφεριάρχης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και πάρα πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου.

Ο φίλος του Βασίλη Καρρά και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής εκφώνησε νωρίτερα τον επικήδειο, ενώ σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε ότι η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν τεράστιο καλλιτέχνη, τον Βασίλη μας. Και στον επικήδειο ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Ζήτησε η οικογένεια να εκφωνήσω τον επικήδειο. Με μεγάλη συγκίνηση το έκανα, γιατί ο Βασίλης πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και μεγάλος άνθρωπος. Και όλος αυτός ο κόσμος που είναι εδώ αποδεικνύει πόσο αγαπούσε αυτόν τον άνθρωπο.

Η συναυλία που επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί με τους 3.000 μουσικούς επί σκηνής, θα γίνει προς τιμήν του, στην Αθήνα και θα καταγραφεί για το βιβλίο Γκίνες. Καλό ταξίδι Βασίλη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βασίλης Καρράς: Το συγκινητικό και συνάμα ανατριχιαστικό αντίο των μουσικών του

Οι αγαπημένοι μουσικοί του Βασίλη Καρρά την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία, έπαιξαν τα τραγούδια «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά» καθώς και ποντιακά εν μέσω ενός συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος.

Μάλιστα, πλήθος κόσμου φώναξε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση Βασίλη» αποχαιρετώντας τον τεράστιο καλλιτέχνη και άνθρωπο που με τις πράξεις του δίδασκε την ταπεινότητα, την αγάπη και την αλληλεγγύη τόσο μεταξύ συναδέλφων όσο και με τους καθημερινούς ανθρώπους.

Βασίλης Καράς: Τα λόγια αγάπης και τιμής στον εκλιπόντα

Αχιλλέας Μπέος: «Δεν έφυγε, εδώ είναι – Όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του». Στη συνέχεια ανέφερε: «Δεν υπάρχουν λόγια, όλος αυτός ο κόσμος κλαίει και μέσα στην εκκλησία. Ο φίλος μου, ο κουμπάρος μου, ο συνεργάτης μου δεν έφυγε. Εδώ είναι, όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε τη νεολαία επί δεκαετίες στο λαϊκό τραγούδι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα, θα είναι μέσα στην καρδιά μας. Ήταν ένας απλός λαϊκός άνθρωπος. Τον λατρεύει όλη η Ελλάδα, πόσο εμείς που ζήσαμε δίπλα του και κάναμε πολλά πράγματα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπέος.

«Πιστεύω θα συνεχίσει να υπάρχει… τι λέει; ”Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω” και θα μείνει εδώ στη μνήμη όλων μας», κατέληξε.

Δεν έχω κουράγιο να μιλήσω» λέει ο αδελφός του: «Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω κάποια κουβέντα. Σας παρακαλώ, σας ικετεύω, δεν έχω κουράγιο να μιλήσω» είπε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας ο αδελφός του Βασίλη Καρρά, Δαμιανός Κεσογλίδης.

Η Άντζελα Δημητρίου, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Κώστας Μακεδόνας αποχαιρέτησαν τον φίλο και συνεργάτη τους.

Φανερά συγκινημένοι μιλούν στις κάμερες για τον αγαπημένο όλων Βασίλη Καρρά και τονίζουν ότι θα τον αγαπούν και θα τον θυμούνται για πάντα.

«Ξαφνικά έμαθα ότι ο αγαπημένος μου συνάδελφος και πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος που τον είχα σαν αδερφό έφυγε. Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένειά του να είναι καλά να τον θυμούνται», λέει η Άντζελα Δημητρίου.

«Εγώ αυτό που θα θυμάμαι από τον Βασίλη είναι να τον νοιάζομαι… Αισθάνομαι πολύ περίεργα σήμερα, δεν μπορώ να μιλήσω. Καλό Παράδεισο, Βασίλη σ’ αγαπώ και θα σε αγαπώ για πάντα», συμπληρώνει.

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλοι οι άνθρωποι να ισορροπήσουν στη ζωή τους έτσι όπως ισορρόπησε ο εξαιρετικός συνάδελφος Βασίλης Καρράς», δηλώνει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο Πέτρος Ιακωβίδης τονίζει ότι ο Βασίλης Καρράς «αγαπούσε όλους τους νέους καλλιτέχνες, έδινε συμβουλές, θα τον θυμόμαστε για πάντα».

«Αποχαιρετούμε με μεγάλη συγκίνηση έναν καλό φίλο και σπουδαίο καλλιτέχνη. Τόσα χρόνια στη νύχτα κατάφερε να μείνει αγνός και φωτεινός. Ήταν γενναιόδωρος, φιλάνθρωπος. Θα τον έχουμε στην καρδιά μας για πάντα. Δεν θα πάει πουθενά», δηλώνει με τη σειρά του ο Κώστας Μακεδόνας.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός συντετριμμένος άφησε λουλούδια, χαιρέτησε την οικογένεια του Βασίλη Καρρά και στη συνέχεια αποχώρησε.

«Ο Βασίλης δεν λύγισε»

Τον Βασίλη Καρρά αποχαιρέτησε και ο γιατρός Κώστας Μποτσόλης, ο οποίος όπως ανέφερε τον γνώρισε από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο.

«Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάστασή του και με ρώτησε αν «θα κερδίσουμε». Του είπα Θεού θέλοντος θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο γιατρός, που εξήγησε ότι το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο.

«Αρχικά υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε. Βλέπαμε έναν άνθρωπο ρωμαλέο και ρεαλιστή» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ο Βασίλης Καρράς δεν αναζήτησε ποτέ την εύκολη λύση της παραίτησης.

«Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του. Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός» κατέληξε ο γιατρός.

Βασίλης Καρράς: Οι συνεργασίες που άφησαν εποχή και τα διαχρονικά ντουέτα
Την πρώτη φορά που ο Βασίλης Καρράς τραγούδησε μπροστά σε κόσμο ήταν το 1969, σε μία ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη, όταν ήταν μόλις 16 ετών.

Αμήχανος και ντροπαλός δεν πίστευε στα μάτια του όταν πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τον ακούσει, σε σημείο που σχηματίστηκαν ουρές έξω από το μαγαζί, καθώς δεν χωρούσαν να μπουν.

Κανένας δεν του έδινε τραγούδια, έτσι άρχισε να γράφει μόνος του. Στην πολύχρονη πορεία του συνέθεσε και έγραψε στίχους σε 150 τραγούδια συνολικά.

Ο Βασίλης Καρράς συνεργάστηκε με πλήθος καλλιτεχνών, ενώ βοήθησε πάρα πολλούς νεότερους καλλιτέχνες αναδεικνύοντάς τους.

Το 1993 συνεργάστηκε με τους Πυξ Λαξ, με το τραγούδι «Άστη να λέει», μία από τις σπουδαιότερες συνεργασίες στο ελληνικό πεντάγραμμο που έβγαλε μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του λαϊκού τραγουδιστή.

Όπως είχε διηγηθεί ο ίδιος ωστόσο, τα πισώπλατα μαχαιρώματα δεν ήταν λίγα, ειδικά στο ξεκίνημά του. «Τα παράτησα έναν χρόνο όταν ήρθα στην Αθήνα, έφαγα πολλές πισώπλατες μαχαιριές», είχε πει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σοκαριστική είναι η αποκάλυψη του ίδιου ότι δύο φορές τον είχαν απαγάγει για να μην ανέβει στην πίστα να τραγουδήσει. «Με είχαν πάρει με κάτι τσουβάλια από τσιμέντα και μέσα είχαν τα πιστόλια και με πήγαν σε ένα παλιόσπιτο για να μην τραγουδήσω».

Η λαχτάρα του για το τραγούδι όμως ήταν τέτοια, που τίποτα δεν τον πτόησε και κατάφερε να σκαρφαλώσει με την αξία του και μόνο στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, από όπου δεν κατέβηκε ποτέ. Οι συνεργασίες του άφησαν εποχή, είτε με μεγάλα ονόματα που ήθελαν να βρεθούν στη σκηνή μαζί του, είτε με νεότερους καλλιτέχνες τους οποίους βοήθησε στο ξεκίνημά τους δίνοντάς τους την ίδια αξία και υποστηρίζοντάς τους.

Η συνεργασία με τον Παντελή Παντελίδη

Η συνεργασία που έμεινε στην ιστορία ήταν φυσικά με τον Παντελή Παντελίδη. Οι δύο τους εμφανίστηκαν μαζί και έξω από το νυχτερινό μαγαζί σχηματίζονταν ουρές από κόσμο που περίμενε με υπομονή για ένα τραπέζι ακόμα και στον εξώστη.

Ο Χρήστος Δάντης ένιωσε τυχερός που ο Βασίλης Καρράς απέρριψε το «Παλιό μου παλτό» και έγινε το τραγούδι προίκα του, για να του ανοίξει την πόρτα της καλλιτεχνικής του πορείας. Λίγα χρόνια αργότερα συνεργάστηκαν και ο Δάντης έγραψε για τον Καρρά το «Αχ βρε μοναξιά».

Για τη Δέσποινα Βανδή ο Βασίλης Καρράς ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στο ξεκίνημα της καριέρας της, καθώς δίπλα του αναδείχθηκε. Για χρόνια γέμιζαν μαζί τα νυχτερινά κέντρα, ενώ μία μέρα τη φώναξε στο καμαρίνι, της έδωσε δύο τραγούδια και αποτέλεσαν το εισιτήριο για την καλλιτεχνική της πορεία.

Ο Στέλιος Ρόκκος για πολλά χρόνια είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Βασίλη Καρρά, μια αδελφική φιλία όπως έλεγαν αμφότεροι τους ένωνε. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν συνεργαστεί και μοιραστεί την ίδια πίστα.

Το 2002 θα τραγουδήσει με τον Στέλιο Διονυσίου και δύο χρόνια αργότερα έρχεται η μεγάλη συνεργασία με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Η τελευταία μεγάλη συνεργασία του ήρθε το 2019 με τον Γιάννη Πλούταρχο, μία συνεργασία που διακόπηκε άδοξα λόγω του lockdown στις αρχές του 2020 στην πανδημία του κορονοϊού.

Η τραγουδίστρια Κωνσταντίνα, η οποία ερμήνευσε με τον Βασίλη Καρρά το τραγούδι

«Δηλητήριο» σε τηλεοπτική εκπομπή είχε περιγράψει τη συνεργασία της με τον λαϊκό ερμηνευτή. «Το Δηλητήριο ξεχώρισε γιατί είχε μια ιδιαιτερότητα και στην ενορχήστρωση αλλά και στο ντουέτο με τον πολύ αγαπημένο μου, Βασίλη Καρρά, όπου έδεσαν οι φωνές μας. Μαζευτήκαμε στο στούντιο με το ουίσκι μας, την παρέα, τον Φοίβο και βγήκε ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι το κλίμα ήταν καταπληκτικό».

Ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου μετονομάζεται σε «Οδός Βασίλη Καρρά»

Παρόλο που διανύουμε την εορταστική περίοδο, η πλατεία του χωριού του παραμένει σε συσκότιση, παρόλο που είναι στολισμένη. Ο Βασίλης Καρράς, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Κοκκινοχώρι, με τους κατοίκους του και τις αρχές του τόπου να έχουν ονομάσει την κεντρική πλατεία του χωριού με το όνομα «Βασίλης Καρράς».

Ο τραγουδιστής μάλιστα είχε συνεισφέρει οικονομικά ώστε να δημιουργηθούν απαραίτητα και σημαντικά έργα στην περιοχή.

Η απόφαση να μετονομαστεί ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου σε «Οδός Βασίλη Καρρά», που πήρε το δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου θεωρείται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον άρχοντα της πίστας και της καψούρας, Βασίλη Καρρά.

 

Βασίλης Καρράς: Ο Αχιλλέας Μπέος τραγούδησε το «Δεν πάω πουθενά» σε εκδήλωση στον Βόλο
Το τραγούδι «δεν πάω πουθενά» του Βασίλη Καρρά τραγούδησε το βράδυ της Τρίτης ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

«Εδώ για πάντα κοντά μας Βασίλη. Ο κόσμος, δες την αγάπη» είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

Η εκδήλωση στο πλαίσιο της βραδιάς των φαναριών στον Βόλο συνοδεύτηκε από συναυλία της Αναστασίας και των Alcatrash, που ξεσήκωσαν κυρίως τους χιλιάδες νέους που συμμετείχαν στην ξεχωριστή βραδιά.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Βόλου βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για το λαϊκό προσκύνημα στην σορό του αγαπημένου τραγουδιστή και δήλωσε: «Ο φίλος μου, ο κουμπάρος, ο συνεργάτης, δεν έφυγε, εδώ είναι. Όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε τη νεολαία στο λαϊκό τραγούδι».

Βασίλης Καρράς: Τα μηνύματα των πολιτικών για τον θάνατο του μεγάλου τραγουδιστή
Μητσοτάκης: Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε

«Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε. Και ένας γνήσιος Μακεδόνας, ο Βασίλης Καρράς, δεν είναι, πια, ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους για τους οποίους τραγούδησε» σημείωσε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Β. Καρρά.

«Καθημερινός άνθρωπος και ο ίδιος, νομίζω πως δεν θα ήθελε μεγάλα λόγια σε αυτόν τον αποχαιρετισμό. Αλλά με τις νότες του και την απλότητά του να μείνει στη μνήμη μας βαθιά. Βαθιά όσο ήταν και η φωνή του», πρόσθεσε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους δικούς του ανθρώπους και στους αμέτρητους φίλους του.

ΚΚΕ: Μας συντρόφευε για πολλά χρόνια

«Για την απώλεια του Βασίλη Καρρά, ενός σπουδαίου και πηγαίου λαϊκού ερμηνευτή και τραγουδοποιού, που μας συντρόφευε πολλά χρόνια γράφοντας τη δική του ξεχωριστή πορεία στο λαϊκό τραγούδι, το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

«Ένας γνήσιος Βορειοελλαδίτης», δήλωσε Κυριάκος Βελόπουλος

«Ένας γνήσιος Βορειοελλαδίτης, φίλος μου προσωπικός επί 30 χρόνια έφυγε από κοντά μας… Βασίλη φίλε μου, θα μας λείψει η ευθύτητα του λόγου σου, η καλοσύνη και η ντομπροσύνη σου! Η φωνή σου μέταλλο, η ψυχή σου ατσάλι, αλλά η καρδιά σου ανθρώπινη και πάντα δίπλα στους φίλους αλλά και σε όσους είχαν ανάγκη…», δήλωσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος. Και προσέθεσε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτά που προσέφερες στο αγνό λαϊκό τραγούδι φίλε μου! Πάλεψες καιρό, έβγαινες νικητής αλλά ο αγώνας ήταν άνισος. Ίσως γιατί εκεί ψηλά στον ουρανό η φωνή σου θα ακούγεται καλύτερα!».

Νέα Αριστερά: Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε

«Ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς ήταν η ιδιαίτερη φωνή που εξέφρασε οριζόντια μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με τα τραγούδια του. Ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την απλότητα στις μεγάλες πίστες τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και με την παραγνωρισμένη έννοια της ερωτικής “καψούρας”», αναφέρει η Νέα Αριστερά. Επισημαίνει ότι «ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε τους Έλληνες παντού στον κόσμο, είτε τραγουδώντας Πυξ Λαξ, είτε Χρήστο Νικολόπουλο, είτε δικά του τραγούδια» και τονίζει ότι «χάρισε στον κόσμο χαρά και αισιοδοξία, ενώ με τον ξεχωριστό του τρόπο μίλησε για τις ιδιωτικές ιστορίες του καθενός». «Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε», σημειώνει η Νέα Αριστερά και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΠΑΣΟΚ: Η βαριά χαρακτηριστική φωνή του θα μείνει αξέχαστη

“Αποχαιρετούμε τον σημαντικό λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, που στα 50 χρόνια της καριέρας του αγαπήθηκε από πλήθη κόσμου” αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή της η Νάγια Γρηγοράκου, βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει:

“Η βαριά χαρακτηριστική φωνή του, που λατρεύτηκε “απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο” θα μείνει αξέχαστη. Όλο το “σινάφι” του , όπως συνήθιζε να λέει, “θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου τραγουδιστή και ενός ξεχωριστού ανθρώπου.

“Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του λαϊκού, αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Οι περισσότεροι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ από τα σπουδαιότερα γεγονότα της καριέρας του ήταν η συναυλία του στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς συγκέντρωσε 17.000 θεατές εντός γηπέδου και 5.000 εκτός, αφού δεν έβρισκαν εισιτήρια. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Μενδώνη: Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένα φαινόμενο που δεν κατατάσσεται και δεν ορίζεται

Ήταν μια βαθιά, καθαρή, γνήσια λαϊκή φωνή που θα λείψει, αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο συλλυπητήριο μήνυμα της για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά.

«Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένα φαινόμενο που δεν κατατάσσεται και δεν ορίζεται» δηλώνει.

Ολόκληρο το συλλυπητήριο μήνυμα της Λ. Μενδώνη έχει ως εξής

«Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένα φαινόμενο που δεν κατατάσσεται και δεν ορίζεται. Γέννημα του πολιτισμού μας, επιβλήθηκε αργά και αδιόρατα ως γνήσιος εκφραστής μιας σύγχρονης λαϊκότητας. Μιας λαϊκότητας συχνά περιφρονημένης που διεκδίκησε να εκφράσει τους καθημερινούς ανθρώπους και τα κατάφερε. Ήταν μια βαθιά, καθαρή, γνήσια λαϊκή φωνή που θα λείψει. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.»

Βασίλης Καρράς: «Είμαι εραστής και όχι επαγγελματίας» -Οι αξέχαστες ατάκες

Αυθεντικός και χωρίς να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, ο Βασίλης Καρράς μιλούσε πάντα από την καρδιά του στις συνεντεύξεις που έδινε. «Είμαι εραστής και όχι επαγγελματίας», έλεγε συχνά για το τραγούδι, ενώ πάντα ανταπέδιδε την αγάπη που εισέπραττε από τον κόσμο που τον ακολουθούσε παντού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω», ο Βασίλης Καρράς είχε περιγράψει την πρώτη του εμφάνιση ως τραγουδιστής: «Ήμασταν με τα κορίτσια μας, είχε βγει το “Δελφίνι δελφινάκι” και ένας μουσικός μου λέει “Ρε πιτσιρίκο, έλα να λες ΣΚ κανένα τραγουδάκι… Λέω “Κυρ Αλέκο, ντρέπομαι…”. Όσο κόσμο είχα σήμερα είχα τότε, γιατί ήταν η γειτονιά… Θα τραγουδούσε το δικό τους το παιδί, έκλεισε ο δρόμος… Αλλά δεν παρατούσα τη δουλειά μου, είχα τρία αδέλφια και η μάνα μου τέσσερις».

Βασίλης Καρράς: Ο έρωτας και η οικογένεια

Μιλώντας στον Alpha, ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής είχε μιλήσει για τις γυναίκες, την οικογένεια αλλά και την αγάπη του για τη ζωγραφική: «Πάντα οι γυναίκες κάνουν κουμάντο στο σπίτι… Η καψούρα δεν έχει σύνορα, δεν έχει δρόμο, είναι όλος αγκάθια και τον περπατάς… Όποιος μπορεί να ξεχωρίσει τη δουλειά από την οικογένεια, μπορεί να πάει καλά… Η γροθιά στο μαχαίρι πάντα ματώνει… Όταν γράφω δε με νοιάζει αν ο άλλος με κρίνει καλά ή όχι, εγώ ηρεμώ… Όταν ζωγραφίζω δεν το δείχνω, το κάνω για μένα, γιατί ταξιδεύω με το έργο».

Τριήμερο αφιέρωμα στη εστίαση της Θεσσαλονίκης στην μνήμη του

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ !»

Χαρακτηριστικό ήταν το κλίμα που επικράτησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με τους πολίτες να αποχαιρετούν τον μεγάλο τραγουδιστή .

Η τελευταία επιθυμία του

Ο Βασίλης Καρράς ήθελε να κάνει μία μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς. Ο Ευάγγελος Αραμπατζής δήλωσε ότι θα γίνει πραγματικότητα αυτή συναυλία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Ευάγγελος Αραμπατζής που ήταν στενός φίλος του τραγουδιστή, εκφώνησε και τον επικήδειο λόγο όπου ανέφερε ότι θα τιμηθεί και θα γίνει πράξη η τελευταία επιθυμία του.

Γιατί δεν ξανατραγούδησε ποτέ το «Δημήτρη χάνομαι»

Ανάμεσα στα αμέτρητα τραγούδια του, που οι περισσότεροι από εμάς ακούσαμε και ταυτιστήκαμε, υπάρχει και ένα που ενώ το ηχογράφησε οι θαυμαστές του δεν το άκουσαν ποτέ ζωντανά. Το τραγούδι αυτό είναι το «Δημήτρη χάνομαι».

Πριν από περίπου δέκα χρόνια σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» ο Βασίλης Καρράς ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο τραγούδι. Ο Βασίλης Καρράς, ακούγοντας τότε το τραγούδι στην εκπομπή λύγισε. «Εγώ δεν το ακούω καν, απλώς το αφιέρωσα εκεί που έπρεπε να το αφιερώσω. Θα με πονέσει αν το ακούσω. Ο κόσμος δεν το ακούει στα live μου γιατί δεν μπορώ να το πω. Πάρα πολύς κόσμος την ξέρει την ιστορία στην Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω να αναφερθώ», είχε αρκεστεί να πει.

Ο Βασίλης Καρράς, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του, ότι το τραγούδι το είχε δημιουργήσει για τον καλό του φίλο Δημήτρη Καραηλία, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο. Ο Βασίλης Καρράς είχε θελήσει να του αφιερώσει ένα τραγούδι σε ένα άλμπουμ του και έτσι δημιουργήθηκε το «Δημήτρη χάνομαι».

Το τραγούδι το έχουν γράψει ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Πάνος Φαλάρας και συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ του Βασίλη Καρρά «Γύρισε». Με αυτό το τραγούδι ο αγαπημένος ερμηνευτής ένιωθε πως θα έχει πάντα κοντά του τον φίλο του. Όμως, δεν άντεχε να το τραγουδάει μπροστά στο κοινό γιατί λύγιζε.

Οι στίχοι του τραγουδιού:

Δημήτρη, χάνομαι σε νύχτες κι αναμνήσεις

και σε παρέες που κλέβουν τη ζωή Δημήτρη,

χάνομαι σε λάθος συζητήσεις

που δίχως νόημα με φτάνουν στο πρωί

Δημήτρη, Δημήτρη, χάνομαι

Συγγνώμη που σε φέρνω στα τραγούδια μου και πάλι

Συγγνώμη που σε φέρνω κάθε τόσο στο μυαλό

Μπορεί να ζω μέσ’ στ’ όνειρο ή μέσ’ στην παραζάλη

μα έτσι βρίσκω τόσα κι άλλα τόσα να σου πω

Δημήτρη, χάνομαι

Δημήτρη, χάνομαι σε δύσκολα ταξίδια

κι όλο σκορπίζομαι σε ψεύτικες στιγμές

Το ξέρω, χάνομαι στα ίδια και στα ίδια

και όλοι οι φίλοι μού ανοίγουνε πληγές

Δημήτρη, χάνομαι

Συγγνώμη που σε φέρνω στα τραγούδια μου και πάλι…
Δημήτρη, χάνομαι, φίλε μου, χάνομαι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X