Κοινωνία

Βόλος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης του βρέφους και του παππού του

Βόλος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης του βρέφους και του παππού του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από το σοκαριστικό δυστύχημα στον Βόλο, στο οποίο σκοτώθηκε ένα βρέφος 4 μηνών. Η στιγμή που ο οδηγός της μηχανής παρέσυρε τον παππού που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό.

Στις εικόνες που μετέδωσε η εκπομπή «Live News», φαίνεται ο 53χρονος άνδρας να βρίσκεται στη μέση του δρόμου την ώρα που περνάει η μηχανή με μια ταχύτητα – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – μεταξύ 45 και 55 χιλιόμετρων/ώρα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος βρήκε ακαριαίο θάνατο από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

«Ο παππούς πετάχτηκε μπροστά μου», υποστηρίζει ο οδηγός της μηχανής

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε την Κυριακή (5/11) ο 33χρονος οδηγός τη μοιραίας μηχανής που το βράδυ του Σαββάτου (4/11) παρέσυρε τον 53χρονο παππού, ο οποίος είχε στην αγκαλιά του το εγγονάκι του, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα την οδό Ιάσονος.

Ο οδηγός ανέφερε ενώπιον του ανακριτή, ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη εκινείτο για άλλα 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος. Ο 33χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Τρίτη (7/11).

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης – υπάρχει μάρτυς που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου – και με βάση το νέο ΠΚ και με το άρθρο 290 εδάφιο δ. εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική. Στον οδηγό έγινε έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ, τα αποτελέσματα ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X