Θέμα

Βόμβα στα ΜΑΤ: Ψάχνουν το λευκό βαν- Ανησυχούν για το εκρηκτικό C4

Βόμβα στα ΜΑΤ: Ψάχνουν το λευκό βαν- Ανησυχούν για το εκρηκτικό C4
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

MAT: Το ερώτημα ποιοι επέβαιναν στο λευκό βαν καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που εξετάζουν την κατάθεση του αξιωματικού υπηρεσίας των ΜΑΤ για τις «ύποπτες» κινήσεις ενός οχήματος κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, στην έδρα της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης.

Η εικόνα του βαν δεν έχει αποτυπωθεί από την κάμερα που βρισκόταν κοντά στη σκοπιά, κάτω από την οποία βρέθηκε η μαύρη σακούλα με τα εκρηκτικά, και οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από διαφορετικά σημεία, που ενδεχομένως θα καταστήσουν ύποπτο το όχημα ανάλογα με το χρόνο εμφάνισής του. Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν τις προειδοποιητικές κλήσεις που έγιναν μέσω κινητού τηλεφώνου, εξετάζοντας αν ο δράστης, που πιθανότατα κάλεσε από κοντινό σημείο, έκανε κάποιο «λάθος».

Ο δεύτερος εντοπισμός μηχανισμού με ισχυρή εκρηκτική ύλη C4 μέσα σε ένα χρόνο προκαλεί προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που ερευνούν την απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εξακριβώσουν τον τρόπο που προμηθεύτηκαν οι επίδοξοι βομβιστές τα γραμμάρια του στρατιωτικού πλαστικού εκρηκτικού που χρησιμοποιείται κατά βάση από το στρατό, αλλά και τα πρόσωπα που «πειραματίστηκαν», ενδεχομένως προετοιμάζοντας κάποιο μελλοντικό χτύπημα. Εντεκα μήνες πριν, τα στελέχη της Ασφάλειας Πατρών είχαν εντοπίσει έναν παρόμοιο αυτοσχέδιο μηχανισμό, αποτελούμενο από 274 γραμμ. C4, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι, στην κατοχή αντιεξουσιαστών που είχαν επιδοθεί σε ένοπλες ληστείες. Ανάμεσά τους ήταν και γιος του «Στέλιου» της «17 Νοέμβρη». Παρά το γεγονός ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν βλέπουν σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, χαρακτηρίζουν ανησυχητική την επιλογή της συγκεκριμένης εκρηκτικής ύλης από διαφορετικές εγκληματικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα στον εκρηκτικό μηχανισμό ή στη σακούλα μεταφοράς του, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τον έλεγχο για ίχνη γενετικού υλικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X