Κοινωνία

Ζακ Κωστόπουλος: «Ισχαιμικό επεισόδιο ως συνέπεια των κακώσεων» η αιτία θανάτου λέει ιατροδικαστής

Ζακ Κωστόπουλος: «Ισχαιμικό επεισόδιο ως συνέπεια των κακώσεων» η αιτία θανάτου λέει ιατροδικαστής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου,που δολοφονήθηκε στην οδό Γλάδστωνος στην Αθήνα, συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη (09/11) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με καταθέσεις μαρτύρων αλλά και του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα.

Όπως μετέδωσε το lawandorder.gr, ο ιατροδικαστής ανέφερε ως αιτία θανάτου του 33χρονου, το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη συνέπεια των κακώσεων.

Στην κατάθεσή του, ο ιατροδικαστής κάνει λόγο συγκεκριμένα για ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες ήταν συνέπεια των κακώσεων που είχε υποστεί κατά την επίθεση που δέχτηκε έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Ο Νίκος Καλόγρηας επισήμανε πως οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις ήταν και η αιτία που προκάλεσε το θάνατο στον 33χρονο.

«Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήγει, δεν είναι όμως συχνό. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει θάνατο.

Η κατάθεση του κ. Καλόγρηα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπερασπιστική θέση των κατηγορουμένων, που ισχυρίζονται ότι ο Ζακ Κωστόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε σχέση εξάρτησης από το αλκοόλ.

«Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν αυτά έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου» ανέφερε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας.

Σε ερώτηση της έδρας για το αν κάποιος που πάσχει από καρδιακά νοσήματα θα φαίνεται από την έκθεση, η απάντησή του ήταν κατηγορηματική «βεβαίως».

Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα εάν η λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με την ρήξη μυοκαρδίου, ο μάρτυρας απάντησε: «Όχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι η λιπώδης διήθηση είναι αιτία θανάτου».

«Ήταν τρομαγμένος»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και φίλη του 33χρονου που είχε μιλήσει μαζί λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή και η οποία ανέφερε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «ήταν τρομαγμένος». ανέφερε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, η μάρτυρας κατέθεσε ότι λίγες ώρες πριν την επίθεση, ο Ζακ Κωστόπουλος της είχε τηλεφωνήσει «και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλούσε».

«Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε “σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο”. Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον “Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι” και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του».

Συμπληρώνοντας την κατάθεσή της, η φίλη του 33χρονου ανέφερε ότι όση ώρα ο 33χρονος μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο ήταν τρομαγμένος.

«Ο Ζακ δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, είμαι κάθετη σε αυτό. Ανησυχούσα για την υγεία του, όπως για όλο τον κόσμο. Δεν ήταν ότι ο Ζαχαρίας δεν ήταν καλά. Δεν θέλω ο δικός μου χαρακτήρας να οδηγήσει στο να βγει λάθος εντύπωση», με την υπεράσπιση να της ασκεί κριτική λέγοντας ότι ανασκευάζει την αρχική της κατάθεση.

«Αλλάζετε όλη την κατάθεση σας σε σχέση με την υγεία του Ζακ», είπε συνήγορος υπεράσπισης στη μάρτυρα ενώ απευθύνθηκε προς την πολιτική αγωγή λέγοντας:

«Να φέρετε τον ιατρικό φάκελο που έπρεπε να είναι στους ιατροδικαστές, είναι ντροπή αυτό το θέμα».

Η πολιτική αγωγή απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα προσκομίσουμε όλα τα ιατρικά έγγραφα που αφορούν στο Ζακ Κωστόπουλο και ό τι άλλο χρειαστεί το δικαστήριο μπορεί να ζητηθεί».

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής «αν θα σας το έλεγε αν δεν ένιωθε καλά», η μάρτυρας απάντησε:

«Αν δεν αισθανόταν καλά θα μου το έλεγε. Εγώ μόνο πανικόβλητος τον είδα. Δεν τα έχω δει τα βίντεο γιατί ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X