Επιλογές

Κοινωνικό μέρισμα: «Ψυχρολουσία»! Μεγάλο «τσεκούρι» στο κονδύλι

Κοινωνικό μέρισμα: «Ψυχρολουσία»! Μεγάλο «τσεκούρι» στο κονδύλι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πώς και πώς περιμένουν χιλιάδες συμπολίτες μας το φετινό κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο τα… μαντάτα είναι κακά. Οι πληροφορίες λένε πως οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή την παροχή του μερίσματος κοντά στα Χριστούγεννα…

Όμως δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τους δικαιούχους και τα ποσά. Τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Κουτσουρεμένο κατά πολύ το κοινωνικό μέρισμα!

Το ρεπορτάζ, λοιπόν, αναφέρει ότι το δεδομένο είναι ένα: Το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα είναι απείρως χαμηλότερο από τα ποσά που δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι.

Συνταγή… ΔΝΤ: Τι ακριβώς σημαίνει για την τσέπη των συνταξιούχων;

Πιο συγκεκριμένα, πέρσι το κονδύλι που δόθηκε για την παροχή κοινωνικού μερίσματος ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ ενώ φέτος με δυσκολία το ποσό θα φτάσει τα 400 εκατ. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι θα έχει επιπτώσεις σε δικαιούχους και ποσά.

Υπάρχει ακόμα ένα δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι και φέτος θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Δεν έχει μιλήσει ούτε για δικαιούχους, ούτε για ποσά. Συνεπώς, υπάρχει ακόμα βαθύ σκοτάδι για τις λεπτομέρειες που θα το συνοδεύουν. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X