Επιλογές

Κόντρες, εκβιασμοί και ίντριγκες για τον Πρόεδρο-Τα ονόματα

Κόντρες, εκβιασμοί και ίντριγκες για τον Πρόεδρο-Τα ονόματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κόντρες, εκβιασμοί και ίντριγκες στο δρόμο για την Προεδρία. Οσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η ημερομηνία για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο θα χοντραίνει το παιχνίδι.

Στο παρασκήνιο ήδη υπάρχουν κόντρες ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σαμαρά. Ο δεύτερος προχώρησε ουσιαστικά σε έμμεσο εκβιασμό μέσω του Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος είχε διατελέσει γραμματέας της κυβέρνησης στα πρώτα χρόνια της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά.

Οι ίντριγκες επεκτείνονται και σε άλλους κομματικούς χώρους. Και όλα αυτά τα αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Kontranews σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο “Τα διλήμματα του Μητσοτάκη για Πρόεδρο”. Αναφέρεται επίσης, στα πρόσωπα που πρωθυπουργός σκέφτεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν δύο γυναίκες. Η Μαρία Δαμανάκη και η Αννα Διαμαντοπούλου. Επίσης αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει άντρα από την Κεντροαριστερά τότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Νίκο Αλεβιζάτο ή τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Από το νεοδημοκρατικό στρατόπεδο “παίζουν”  τα ονόματα του νυν Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου και φυσικά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πιέζει αφόρητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ site που πρόσκειται σε αυτόν επιτίθεται καθημερινά σχεδόν και ενίοτε με πολύ σκληρό τρόπο κατά του πρωθυπουργού.

Οσον αφορά στα άλλα κόμματα, στο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο, παρότι άλλα κορυφαία στελέχη είναι πολύ δυσαρεστημένα μαζί του ύστερα από τη στάση που κράτησε στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Στο ΚΙΝΑΛ, θέλουν Κεντροαριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα ορισμένα στελέχη, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επιδιώκουν την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλο. Την επιλογή αυτή δεν προκρίνει, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά και η ηγετική ομάδα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλεί εντάσεις στα τρία μεγαλύτερα κόμματα με τη μεγαλύτερη στη Νέα Δημοκρατία.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X