Ελλάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 3.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Κορονοϊός Ελλάδα: Πάνω από 3.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασαν κατά πολύ τον αρχικό προγραμματισμό των 2 χιλιάδων οι προσλήψεις ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Νοσηλευτές και όσοι καλύψουν σημαντικά και διαχρονικά κενά θα παραμείνουν στις νέες θέσεις τους, ανέφερε ο Υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της μάχης κατά του νέου κορονοϊού, ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, έως τη Μ. Πέμπτη είχαν πραγματοποιηθεί 3.073 προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Οι 381 προσλήψεις αφορούν σε ιατρικό προσωπικό και οι υπόλοιπες σε λοιπό επικουρικό προσωπικό, ανάμεσα τους και νοσηλευτές.

«Μπορεί το σύστημα υγείας να μην δοκιμάστηκε σε βαθμό τέτοιο που θα ήταν επειγόντως απαραίτητο αυτό το προσωπικό, αλλά το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να καλύψει ανεπάρκειες του παρελθόντος, ώστε να ετοιμαστούμε για δυσμενέστερη εξέλιξη της πορείας της πανδημίας αλλά και να προετοιμάσουμε το Σύστημα Υγείας για την επόμενη περίοδο», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των προσλήψεων ξεπερνάει κατά πολύ τον αρχικό προγραμματισμό των 2 χιλιάδων.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, έως την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 200 άτομα, προσωπικό νοσοκομείων, απουσίαζαν από τις θέσεις του είτε για τι νοσούσαν από τον Covid-19 είτε γιατί είναι καραντίνα. Πρόκειται για αριθμό που απέχει σημαντικά από τον αντίστοιχο άλλων χωρών όπου εκτός μάχης τέθηκε από 20% έως και 40% γιατρών και νοσηλευτών.

Ο αρχικός προγραμματισμός μιλάει για συμβάσεις 2 ετών.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει αναφέρει πως το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει προσληφθεί με αυτές τις διαδικασίες θα παραμείνει στο ΕΣΥ, γιατί οι ανάγκες σε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες είναι διαρκείς.

Αντίστοιχα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο παράδειγμα των τραυματιοφορέων, μια ειδικότητα καταγράφει ελλείψεις διαχρονικά, ενώ μόνο προεκλογικά αποχώρησαν 600 άτομα, σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη.

Σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό, οι όποια μετατροπή συμβάσεων σε αόριστου χρόνου θα γίνει με σχεδιασμό, με κάλυψη μόνιμων θέσεων επικουρικού προσωπικού, μέσω της διαδικασίας κρίσεων και βάσει κενών θέσεων και αναγκών.

Δείτε ακόμη:

Τσιόδρας: Δεν έχουμε ακόμα συλλογική ανοσία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X