Θέμα

Κορονοϊός: Έβδομος νεκρός στην Ελλάδα!

Κορονοϊός: Έβδομος νεκρός στην Ελλάδα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται -δυστυχώς- η λίστα των θυμάτων που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Κορονοϊός «φονιάς» στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, νεκρός είναι ένας 87χρονος άνδρας από την Δαμασκηνιά που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο 87χρονος από την Δαμασκηνιά, νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Είχε γίνει η μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, από το χωριό που βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, σε καραντίνα.

Σοκαριστικό βίντεο ασθενή με κορονοϊό! Πασχίζει να αναπνεύσει και προειδοποιεί!

Ο άνδρας δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Να σημειώσουμε πως και τα επτά θύματα του φονικού ιού στην Ελλάδα είναι άνδρες. Τέσσερα -μάλιστα- από τα επτά, ζούσαν στην βόρεια Ελλάδα.

Κορονοϊός: Ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν το τεστ;

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως τους έχει… επισκεφθεί ο κορονοϊός και δεν ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν. Έτσι, ο ΕΟΔΥ με έναν χρηστικό οδηγό δίνει της απαραίτητης πληροφορίες στο κόσμο για τον νέο ιό που τόσο έχει αλλάξει τις ζωές μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Κορονοϊός: Πότε θα πρέπει να κάνετε τεστ;

Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και μείνετε στο σπίτι και επικοινωνήστε άμεσα με τον προσωπικό σας ιατρό.

Σε εργαστηριακό έλεγχο για λοίμωξη από νέο κορονοϊό Covid-19 υποβάλλονται:

– ασθενείς με Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη του Αναπνευστικού (Severe Acute Respiratory Illness) που χρειάζονται νοσηλεία ή που νοσηλεύονται

SOS! Πώς γίνεται η απολύμανση σε σπίτι όπου διαμένει ασθενής κορονοϊού!

– νοσηλευόμενοι ή φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων ή χρονίως πασχόντων που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό και βήχα ή δύσπνοια

– προσωπικό υπηρεσιών υγείας που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό

– ηλικιωμένοι (> 70 έτη) ή άτομα με σοβαρή χρόνια υποκείμενη νόσο (π.χ. χρόνια πνευμονοπάθεια, χρόνια καρδιαγγειακό νόσημα, σακχαρώδης διαβήτης, σοβαρή ανοσοκαταστολή) που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό και βήχα ή δύσπνοια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X