Κοινωνία

Κορονοϊός: «Μαύρος» Σεπτέμβρης για την «τρίτη ηλικία»! Κατέληξαν 102 ηλικιωμένοι!

Κορονοϊός: «Μαύρος» Σεπτέμβρης για την «τρίτη ηλικία»! Κατέληξαν 102 ηλικιωμένοι!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θανατηφόρος αποδεικνύεται ο κορονοϊός τον τελευταίο μήνα στη χώρα μας, για την ηλικιακή ομάδα των άνω των 65 ετών. Όπως είχαν προβλέψει οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων από τον Αύγουστο, οι ηλικιωμένοι θα “πληρώσουν” τις τραγικές επιπτώσεις της επιδημιολογικής επιβάρυνσης που σημειώθηκε το καλοκαίρι στους τουριστικούς προορισμούς και τα νησιά.

Μέσα σε έναν μόνο μήνα, η επιδημία Covid-19 μετακινήθηκε ραγδαία, από τη μεγάλη διασπορά στους νέους στη μεγάλη θνησιμότητα στους ηλικιωμένους. Και το πιο τραγικό είναι ότι οι ηλικιωμένοι σε σχέση με τους νεότερους, τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και της χρήσης μάσκας.

Τη συγκεκριμένη επισήμανση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Δευτέρας, ο οποίος τόνισε ότι “πρόκειται για ηλικιακή ομάδα που είναι ήδη πολύ πιο προσεκτική σε σχέση με τους νεότερους όσον αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας και αποτροπής διασποράς του κορονοϊού”.

Κορονοϊός και ηλικιωμένοι: Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι και τα κρούσματα μέσα σε έναν μήνα

Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Από τον Αύγουστο και μέχρι εχθές, οι θάνατοι και τα κρούσματα του κορονοϊού στους άνω των 65, διπλασιάστηκαν. Συγκεκριμένα, από τις 28 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου οι νέοι θάνατοι ήταν 50, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα, από τις 28 Αυγούστου έως τις 28 Σεπτεμβρίου, έφτασαν τους 102.

Κορονοϊός: Η κρυφή δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού που… τον «μπριζώνει»

Αναλυτικά τα θανατηφόρα κρούσματα στους άνω των 65 ετών, ήταν:

  • 28 Ιουλίου … 156 θάνατοι
  • 28 Αυγούστου … 206 θάνατοι
  • 28 Σεπτεμβρίου … 308 θάνατοι

Σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, στο σύνολο των 383 θανατηφόρων περιστατικών σε όλη την Ελλάδα -από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα- οι θάνατοι στους ηλικιωμένους έφτασαν τους 308, δηλαδή αποτελούν το 80,4% των συνολικών θανάτων στη χώρα. Οι 183 ήταν άνδρες και οι 125 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Να σημειωθεί ότι στο συνολικό νούμερο των 206 θανάτων που είχαν σημειωθεί μέχρι τις 28 Αυγούστου, συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άτυχοι ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή τους στις μεγάλες τοπικές επιδημίες που συνέβησαν σε νοσοκομεία και κλειστές δομές, όπως στην κλινική “Ταξιάρχαι” στα τέλη Απριλίου και στη δομή φροντίδας ηλικιωμένων στο Ασβεστοχώρι και τον Εύοσμο, όπου η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ηλικιωμένων, είχαν καταλήξει μέχρι και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X