Κοινωνία

Κουφοντίνας: Εισαγγελική εισήγηση για απόρριψη της προσφυγής για μεταγωγή στον Κορυδαλλό

Κουφοντίνας: Εισαγγελική εισήγηση για απόρριψη της προσφυγής για μεταγωγή στον Κορυδαλλό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Nα απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών εισηγείται η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας.

Το δικαστικό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει μέχρι αυτή την ώρα και όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση μετατίθεται χρονικά για τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει  να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο απεργός πείνας και καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» τόνισε η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Υπέρ της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία καλείται η πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας τασσονται επτά ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X