Μανιφέστο Σουλτς για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ως το 2025

Το «πράσινο»  φως για διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ για το σχηματισμό κυβέρνησης ζητά ο Μάρτιν Σουλτς από τα μέλη του SPD.

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών είπε:

-«Δεν πρέπει να κυβερνήσουμε με οποιοδήποτε τίμημα. Όμως ούτε πρέπει να αρνηθούμε να κυβερνήσουμε σε κάθε περίπτωση. Αυτό που μετράει είναι τι μπορούμε να προσφέρουμε».

-Το SPD θα πρέπει να αρχίσει διερευνητικές συνομιλίες με τους συντηρητικούς με ανοιχτό μυαλό, να δει τι είδους πολιτική μπορεί να προωθήσει και να αφήσει στο τραπέζι όλες τις επιλογές για σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Σουλτς προσθέτοντας: «Το σημαντικό είναι το περιεχόμενο και όχι η μορφή».

– «Το κράτος μας πρέπει να γίνει ισχυρότερο, το κράτος μας πρέπει να γίνει καλύτερο! Γι’ αυτό χρειάζεται το SPD».

-«Η ήπειρός μας δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη όπως αυτή που ασκήθηκε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

-Να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να υπάρξουν μέχρι το 2025 οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», ενώ πρόσθεσε πως οι χώρες που δεν συμφωνούν θα πρέπει να φύγουν από την ένωση.

-Η  ΕΕ να συμφωνήσει σε μια νέα συνταγματική συνθήκη, που να δημιουργεί μια ομοσπονδιακή Ευρώπη, η οποία να μπορεί να αναλαμβάνει δράση σε τομείς όπως η εσωτερική και η εξωτερική ασφάλεια, η φορολογία και οι νομισματικές υποθέσεις, το άσυλο και η διεθνής ανάπτυξη.

-«Αυτή η συνταγματική συνθήκη πρέπει τότε να παρουσιαστεί σε όλα τα κράτη μέλη και αυτά που δεν συμφωνούν θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτομάτως της ΕΕ».

-Ο ευρωπαϊκές αξίες υπονομεύονται συστηματικά στην Πολωνία και η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό, ενώ η Ουγγαρία απομακρύνεται επίσης όλο και περισσότερο από την ένωση.

Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε επίσης ότι είναι απαραίτητο να επενδύσουμε μάλλον σ’ ένα προϋπολογισμό της ευρωζώνης παρά να επικεντρώσουμε στη λιτότητα και πρόσθεσε πως δεν υποστηρίζει μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ελευθερία κινήσεων των πολιτών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ