Media

ΑΝΤ1: Το παρασκήνιο της αποπομπής του γενικού διευθυντή προγράμματος και οι τρεις διάδοχοι

ΑΝΤ1: Το παρασκήνιο της αποπομπής του γενικού διευθυντή προγράμματος και οι τρεις διάδοχοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τους γνώστες του παρασκηνίου μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε στον θαυμαστό κόσμο των media και της τηλεόρασης η διακοπή της συνεργασίας του ΑΝΤ1 με τον Τζώρτζη ΠοφάντηΗ λιτή, όμως, εσωτερική ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν προοιώνιζε τις φημολογούμενες νομικές ενέργειες στη συνέχεια, όπως επιμένουν κάποιες πληροφορίες από χθες το βράδυ εκπορευόμενες από την πλευρά του Αμαρουσίου.

Ο Τζώρτζης Ποφάντης ήταν βασικό στέλεχος στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 σχεδόν οκτώ χρόνια. Η δεύτερη θητεία του στο κανάλι του Αμαρουσίου ξεκίνησε το 2017 από τη θέση του COO Digital Asset του Ομίλου ANTENNA και τον Απρίλιο του 2018 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Προγράμματος στη θέση του Γιάννη Λάτσιου.

Είχε πάντα επιμονή στην παραγωγή της Ελληνικής μυθοπλασίας και εν μέρει η αναγέννησή της οφείλεται σε αυτόν καθώς άνοιξε το δρόμο με τις «Άγριες Μέλισσες» όταν οι υπόλοιποι σταθμοί (με εξαίρεση τον Alpha) επένδυαν σε ριάλιτι.

Το κλίμα μεταξύ ΑΝΤ1 και Τζώρτζη Ποφάντη είχε βαρύνει από πέρσι εξαιτίας επιλογών στο βραδινό πρόγραμμα που δεν απέδωσαν, ενώ φέτος παρά τη σαφώς καλύτερη εικόνα στο βραδινό πρόγραμμα πανάκριβα προγράμματα μεταξύ των οποίων η «Μάγισσα» (κόστος άνω των 160.000 ευρώ το επεισόδιο) κονταροχτυπιούνται στα ίσα με σαφώς χαμηλότερου μπάτζετ παραγωγές, όπως ο «Σασμός» (Alpha) και η «Γη της Ελιάς» (Mega).

Τελικά, όμως, η αιτία της επίσπευσης του διαζυγίου ANT1 – Ποφάντη (θα συνέβαινε ούτως ή άλλως με το νέο έτος) και μάλιστα χωρίς καν επίσημη ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ φαίνεται πως είναι σοβαρή και ενδεχομένως να έχει νομικές προεκτάσεις στη συνέχεια.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ευρήματα που έχουν να κάνουν με επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην πλέον στελέχους του ΑΝΤ1 με εταιρία εκτός Ελλάδος και τα οποία ευρήματα φέρονται να λειτούργησαν με αρνητικό τρόπο προς τα συμφέροντα του ΑΝΤ1. Στο όλο θέμα ενδεχομένως να εμπλέκεται και τρίτος πόλος. Το ερωτηματικό τώρα είναι αν το όλο θέμα θα πάρει τελικά τη νομική οδό.

Την ίδια στιγμή τρία ονόματα είναι τα επικρατέστερα για την επόμενη μέρα στη διεύθυνση προγράμματος του ΑΝΤ1: Η Χρύσα Μασούρου, Head of Plaτforms του ομίλου ΑΝΤ1 και σύμβουλος προγράμματος του CEO Γιώργου Λεβέντη (πρώην διευθύντρια προγράμματος του Open), o Λοϊζος Ξενόπουλος, διευθυντής περιεχομένου του ΑΝΤ1 + (πρώην διευθυντής προγράμματος σε Mega και ΣΚΑΪ) και η Γιώτα Σπανού που επέστρεψε πρόσφατα στον ΑΝΤ1 μετά τη θητεία της στον ΣΚΑΪ (υπεύθυνη ψυχαγωγικών εκπομπών). Η απόφαση αναμένεται άμεσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X