Media

Άρης Πορτοσάλτε: Όταν έλεγε «οι μαφιόζοι ξέρουν σημάδι» και ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται

Άρης Πορτοσάλτε: Όταν έλεγε «οι μαφιόζοι ξέρουν σημάδι» και ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άρης Πορτοσάλτε: Μόνο που στη Νέα Σμύρνη τραυματίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα και μια 35χρονη που βρισκόταν στο καφέ όταν έγινε η έφοδος του εκτελεστή.
Το επιχείρημα ότι «οι μαφιόζοι ξέρουν σημάδι» προβάλλεται υπογείως εδώ και καιρό στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μερίδας του φιλοκυβερνητικού Τύπου να αποσυνδεθεί η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών από τον «πόλεμο της μαφίας».

Ένα αφελές επιχείρημα, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες ότι όταν πέφτουν δίπλα τους οι σφαίρες σαν το χαλάζι δεν κινδυνεύουν γιατί οι εκτελεστές έχουν συγκεκριμένο στόχο και ξέρουν σημάδι…

Ήταν Ιούνιος του 2021 όταν μέσα σε καφέ στα Σεπόλια άγνωστος εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν 41χρονο. Και ήταν τότε που ο Άρης Πορτοσάλτε βγήκε ευθέως και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αγωνιούν γιατί οι μαφιόζοι «δόξα τω Θεώ ξέρουν από σημάδι».

Δεκαοκτώ μήνες, στο μαφιόζικο χτύπημα σε γνωστό καφέ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την ημέρα του τελικού του Μουντιάλ 2022, μια 35χρονη θαμώνας τραυματίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα του εκτελεστή που γάζωσε δύο άτομα στο πλαίσιο του «πολέμου της μαφίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X