Media

ΕΡΤ: Αγοράζουν «δίχως αύριο»

ΕΡΤ: Αγοράζουν «δίχως αύριο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έχουν πάρει φόρα στην ΕΡΤ και τα μέλη στο ΔΣ της εταιρίας, με επικεφαλής τους Κωνσταντίνο Ζούλα – Γιώργο Γαμπρίτσο, θεωρούν ότι θα είναι στις θέσεις τους μέχρι το 2028 ή και για πάντα ενδεχομένως, δεσμεύοντας την εταιρία με ανάλογα προγράμματα μέχρι τότε, και συγκεκριμένα με ποδοσφαιρικά project υψηλότατου κόστους χωρίς μάλιστα να το ανακοινώνουν στη Διαύγεια.

Συγκεκριμένα με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ εγκρίθηκε η απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων μετάδοσης της τελικής φάσης του Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, καθώς και της τελικής φάσης του Euro 2028 που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τόπος διεξαγωγής του, σύμφωνα και με το enimerosi24.

Με άλλα λόγια προκαλεί απορία η πρεμούρα του ΔΣ της ΕΡΤ να αγοράσει ένα προϊόν από τώρα που θα μεταδοθεί μετά από εφτά χρόνια και δεσμεύει τις επόμενες διοικήσεις της εταιρίας με τόσο υψηλά ποσά όπως κοστίζουν συνήθως οι συγκεκριμένες διοργανώσεις και επιπλέον όπως ήδη αναφέρθηκε αποφεύγουν να ανακοινώσουν στη Διαύγεια!

Από τη μία, στη συμμετοχή σε διαγωνισμούς προς εξασφάλιση δικαιωμάτων η ΕΡΤ πρέπει να είναι παρούσα και να διεκδικεί, κι αυτές οι διοργανώσεις δεν είναι παίξε-γέλασε και χρειάζονται το χρόνο τους. Το θέμα είναι ότι η ΕΡΤ οφείλει να λογοδοτεί στους Έλληνες πολιτές, αφού είναι εκείνοι που την χρηματοδοτούν και να αποσαφηνίζει ώστε να μην υπάρχουν «σκιές» που να οδηγούν σε παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.

Διότι τι σημαίνει θα επιβαρυνθούν οι προϋπολογισμοί των ετών 2021 εως 2028 και η καταβολή του ανταλλάγματος θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εισήγηση; Ποιο είναι το κόστος που ορίζει η εισήγηση; Πότε θα ανακοινωθεί, και γιατί απέφυγαν να το ανακοινώσουν ταυτόχρονα με την έγκριση του προγράμματος στη Διαύγεια;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X