Media

ΕΡΤ: Πρεμιέρα για την εκπομπή της δημοσιογράφου που υπερθεμάτιζε το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΕΡΤ: Πρεμιέρα για την εκπομπή της δημοσιογράφου που υπερθεμάτιζε το κλείσιμο της ΕΡΤ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Κεραία» είναι ο τίτλος της νέας ενημερωτικής εκπομπής με τη Ρέα Βιτάλη, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 22.00. Θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα, προσεγγίζοντας, με περιέργεια και φρέσκια ματιά, θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά.

Με στραμμένη την «κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, η εκπομπή εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.

Εως εδώ όλα καλά. Όμως υπάρχει κάτι οξύμωρο στην υπόθεση. Διότι η εκπομπή, εξωτερικής παραγωγής, γίνεται από έναν άνθρωπο ο οποίος το 2016 υπερθεμάτιζε για την κατάργηση και το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η Ρέα Βιτάλη ως αρθρογράφος τότε (26 Οκτωβρίου 2016) στο Protagon έγραφε μεταξύ άλλων για το «μαύρο» στην ΕΡΤ:

«Τι ήταν το «μαύρο» στην ΕΡΤ; Η μόνη φρικτά ειλικρινής σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας».

Και συνέχιζε: «Ήταν η στιγμή που το σύστημα σήκωσε τα χέρια στο ίδιο του το σύστημα. Που ξεμπρόστιασε, ότι όλο αυτό που μακροχρόνια δημιούργησαν –ήτοι την αλλαξοκωλιά πολιτικής – Τύπου στην πλάτη του λαού– ήταν τόσο μασίφ και τόσο συνδικαλιστικά προστατευμένο που δεν μπορούσε να δεχτεί ίχνος εξυγίανσης παρά μόνο να κλείσει».

Είχαμε «αλλαξοκωλιά πολιτικής – Τύπου» στην ΕΡΤ λοιπόν για την κυρία Ρέα Βιτάλη, την αρθρογράφο του Protagon.

Μ αυτά και μ αυτά «έλαβε» εκπομπή στην ΕΡΤ η Ρέα Βιτάλη. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι θα είναι ποιοτική η εκπομπής όμως την «αγκάλιασε» η ΕΡΤ για την οποία σημείωνε πως «ενώ παίζει σε ξεδοντιασμένο τηλεοπτικό τοπίο δεν σταυρώνει τηλεθεατή για τηλεθεατή».

Φρέσκια ματιά στο γήρας

Στο πρώτο επεισόδιο, αυτό της Κυριακής 23 Μαΐου η δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη, η οποία μετρά 30 χρόνια αρθρογραφίας, καταπιάνεται με το γήρας, που ξεκινά, σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι από την μέση ηλικία -όπως πιστεύαμε κάποτε- αλλά όταν το ωάριο γονιμοποιείται.

Με σύνθημα «Πάει ο φθηνός μας χρόνος (γίνεται πια ακριβός)», επικεντρώνεται σε μια σειρά ερωτημάτων: Πότε ξεκινά η φθορά, ποια τα δώρα που μας κομίζει ως αντίβαρο;

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αλληλοσυμπληρωματικοί μεταξύ τους, μιλούν γι’ αυτό το παλίμψηστο των συναισθημάτων, που γράφονται και σβήνονται στο κορμί και στην ψυχή ενός ανθρώπου που μεγαλώνει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X