Media

Ertflix – Τρεις ταινίες που βλέπουμε τώρα

Ertflix – Τρεις ταινίες που βλέπουμε τώρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γουίλεμ Νταφόε ως Βίνσεντ Βαν Γκογκ “Στην Πύλη της Αιωνιότητας”, η Νταϊάν Κίτον και ο Μπρένταν Γκλίσον μας δείχνουν, εκτός των άλλων, πως ο έρωτας αξίζει δεύτερες ευκαιρίες στις ζωές μας “Απροσδόκητος Έρωτας”,  ξαναβλέπουμε τον Μαχαιροβγάλτη, μια από τις πιο δυνατές στιγμές του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη.

Η πλατφόρμα της ΕΡΤ Ertflix μας σώζει από τη μελαγχολία της εποχής προτείνοντας αξιόλογες ταινίες. 

Στην Πύλη της Αιωνιότητας (2018)

Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια που ο κορυφαίος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ Βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ της Γαλλίας δημιουργώντας μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια». Στο έργο το ρόλο του Βαν Γκογκ κρατά ο Γουίλεμ Νταφόε.

Δείτε την ταινία – ΕΔΩ

Η ιδέα του έργου γεννήθηκε μέσα σε ένα μουσείο. Ο σκηνοθέτης και ζωγράφος Τζούλιαν Σνάμπελ μαζί με τον ηθοποιό, συγγραφέα και βραβευμένο με τιμητικό Όσκαρ για τη δουλειά του ως σεναριογράφος Ζαν Κλοντ Καριέρ (Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας, Η Ωραία της Ημέρας) επισκέφθηκαν το Musée d’Orsay στο Παρίσι για να δουν την έκθεση «Van Gogh/Artaud: The Man Suicided by Society». Περπατώντας ανάμεσα στα έργα, η ιδέα τους άρχισε να παίρνει μορφή. Το ίδιο κιόλας απόγευμα ο Σνάμπελ άρχισε να σκέφτεται τη δομή της ταινίας.

Για το ρόλο ως Βίνσεντ Βαν Γκογκ ο ο Γουίλεμ Νταφόε πήρε το Βραβείο Ερμηνείας στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Σνάμπελ
Πρωταγωνιστούν: Γουίλεμ Νταφόε, Όσκαρ Άιζακ, Ρούπερτ Φρεντ, Μαντς Μίκελσεν, Εμανουέλ Σενιέ, Ματιέ Αμαλρίκ, Νιλς Άρεστρουπ.

Απροσδόκητος Έρωτας (2017)

Από τη δεκαετία του ’80 και τη Νέα Υόρκη του Γούντι Άλεν, η Νταϊάν Κίτον πετάει στο Λονδίνο του 2017 κατά 35 χρόνια μεγαλύτερη, αλλά με το ίδιο παίξιμο και στυλ –ντύσιμο. Είναι σαν να μην αποχωρίστηκε τους αγαπημένους της μπερέδες ποτέ!

Στην ταινία Απροσδόκητος Έρωτας (2017) παρακολουθούμε μία τρυφερή ιστορία αγάπης, που άνθισε με τον πιο απρόσμενο τρόπο στο πιο απρόσμενο μέρος, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που όλοι θεωρούσαν αταίριαστους. Η Νταϊάν Κίτον και ο Μπρένταν Γκλίσον ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ερμηνευτικό ρετρό….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X