Media

Η ταινία της βραδιάς: “Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ” στο Star

Η ταινία της βραδιάς: “Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ” στο Star
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να το πιάσουμε από το τέλος προς την αρχή; Φαντάζομαι πως όλοι έχουμε δει την ταινία “Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ” (1994) που προβάλλει απόψε -Τρίτη 13 Δεκεμβρίου– στις το Star. Όλοι, λοιπόν, δεν περιμένουμε να μάθουμε τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από το ποστερ της ντίβας του σινεμά που κρέμεται σε ένα κελί φυλακής.

Φαντάζομαι βλέπουμε άνετα, ξανά και ξανά το ντουέτο των Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν να ζωγραφίζει ερμηνεύοντας μπρος στον κινηματογραφικό φακό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η αποθέωση της φιλίας, της σχέσης που μπορούν να οικοδομήσουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι, δύο διαφορετικών τάξεων.

• Η ταινία ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες. Δεν κέρδισε βραβείο. Παραμένει αξιομνημόνευτη στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Τιμ Ρόμπινς είναι ο Άντι Ντιφρέν, ένας τραπεζίτης ο οποίος βρίσκεται να εκτίει ποινή δύο φορές ισόβια, όταν αδυνατεί να αποδείξει ότι δεν σκότωσε αυτός την γυναίκα του και τον εραστή της. Σύντομα μεταφέρεται στις φυλακές Σόσανκ, όπου πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει μεταξύ κρατουμένων που τον αντιπαθούν λόγω των εκλεπτυσμένων τρόπων του. Συχνά δέχεται επιθέσεις αν και καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλις Μπόιντ “Ρεντ” Ρέντινγκ που ερμηνεύει ο Μόργκαν Φρίμαν. Ο Ρεντ, είναι ο κρατούμενος που ελέγχει τα πάντα στη φυλακή…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου  στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X