Media

Μεγαλύτερη η ζημιά από τις δηλώσεις Λασκαρίδη παρά απο το τραγούδι του Μιθριδάτη

Μεγαλύτερη η ζημιά από τις δηλώσεις Λασκαρίδη παρά απο το τραγούδι του Μιθριδάτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο  Μανώλης Κοττάκης  θεωρεί ότι μεγαλύτερη ζημία προκάλεσε στην κυβέρνηση ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης με όσα είπε, παρα ο Μιθριδάτης με το «Για να μην στα χρωστάω».  Και εκτιμά ότι το σχεδόν 13 λεπτών στηλιτευτικό ραπ τραγούδι δεν αποτελεί «ευθεία βολή» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο,  και τα μέχρι τώρα κυβερνητικά πεπραγμένα αλλά καταδεικνύει μια γενικότερη πολιτική κατάσταση.

Μεταξύ άλλων (πολιτικών και φιλοσοφικών συμπερασμάτων) ο δημοσιογράφος απεφάνθη ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέστη μεγαλύτερη ζημιά από τις δηλώσεις »Λασκαρίδη, παρά από τον λαϊκό ράπερ  «που έπεσαν να τον φάνε «μερικοί ανόητοι μουτζαχεντίν του Νεοφιλελευθερισμού”», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει)!

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Κοττάκης έγραψε: «Δεν κινδυνεύει ο Μητσοτάκης από αυτόν (εννοεί τον Μιθριδάτη) για να ζητείται από μερικούς ανόητους, ξεπερασμένους μουτζαχεντίν του νεοφιλελευθερισμού να τον ταυτίσουν με την Αριστερά και να τον υποδομήσουν. Δεν είναι οι προσωπικές του αιχμές κατά του πρωθυπουργού που αποτελούν απειλή.

Όσα εξέθεσε ο εφοπλιστής Λασκαρίδης κατά του εκλεγμένου ηγέτη της χώρας έκαναν εκατό φορές περισσότερη ζημιά στον κύριο Μητσοτάκη. Γιατί δεν προέρχονται από έναν λαϊκό ράπερ, αλλά από την ίδια του την τάξη.

Αλλού είναι το μυστικό στο κήρυγμα του Μιθριδάτη: ότι περιγράφει όλη την κρίση του συστήματος περιληπτικώς σε 12 λεπτά και καταχεριάζει τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες για τη νωχελικότητά τους και την αποχή τους από τα κοινά.

Ούτε το «κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο» είναι διαβρωτικό ούτε το «πρωθυπουργάντζα» προβληματικό ούτε το «ο καταλληλότερος στο poll το αγοραίο» ούτε το «αστεία δυναστεία φλερτάρει επταετία» – το τελευταίο δείχνει, μάλιστα, και… πολιτικό ρεαλισμό – επταετία βλέπει»!

Οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαριδη

 

Και το στηλιτευτικό ραπ του Μιθριδάτη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X