Media

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας για τη Φώφη Γεννημάτα

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας για τη Φώφη Γεννημάτα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, με ανάρτηση του στο Facebook, απηύθυνε  ύστατο χαίρε στην Φώφη Γεννηματά, εξομολογούμενος την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους που έμελλε να είναι και η τελευταία.

Αξιοπρέπεια και ευγένεια.
Αυτές οι μάλλον σπάνιες, στις μέρες μας, λέξεις νομίζω είναι οι πρώτες που την χαρακτήριζαν.
Έτυχε να της μιλήσω δύο μέρες πριν μπει στο νοσοκομείο. Ήταν Σάββατο και συζητήσαμε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο η ΕΡΤ να διοργανώσει το debate για την εκλογή στο ΚΙΝΑΛ. Ακουγόταν όχι μόνον ευδιάθετη, αλλά και αποφασισμένη να κερδίσει μια ακόμη πολιτική μάχη. Μου μετέφερε την επιθυμία της η Δημόσια Τηλεόραση να οργανώσει εν λευκώ την τηλεοπτική αυτή αναμέτρηση. Όταν τη Δευτέρα, διάβασα την ανακοίνωσή της ότι αποχωρεί για λόγους υγείας, σοκαρίστηκα. Διότι κατάλαβα ότι δύο μέρες πριν, ίσως και η ίδια δεν ήξερε ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει με τρόπο που δεν άφηνε πια καμία ελπίδα.
Στο παρελθόν ως δημοσιογράφος της είχα ασκήσει κάποιες φορές σκληρή κριτική για τις «ασαφείς», όπως τις θεωρούσα, θέσεις της. Ποτέ μα ποτέ, δεν μου παραπονέθηκε, όπως κάνουν οι περισσότεροι πολιτικοί. Όταν συναντιόμασταν, συνήθως στην αγαπημένη της Σκύρο, με χαμόγελο πάντα και μια σπάνια ευγένεια ήταν σαν να μου έλεγε ότι «ο χαρακτήρας μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να αμφισβητήσω το δικαίωμα ενός δημοσιογράφου να μου ασκεί ακόμη και άδικη κριτική». Το πρωί ένιωσα αυτό που νιώσαμε όλοι, ακόμη και όσοι δεν την γνώρισαν από κοντά. Σαν να χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Η Φώφη Γεννηματά έζησε και πέθανε με μια σπάνια αξιοπρέπεια παλεύοντας σε όλη της της ζωή γι αυτά που πίστευε. Και αυτό είναι, πιστεύω, η σημαντικότερη παρακαταθήκη της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X