Media

Σε Νeon TV μετονομάζεται και αλλάζει το Μακεδονία TV

Σε Νeon TV μετονομάζεται και αλλάζει το Μακεδονία TV
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ένα φιλεράκι στα σόσιαλ μίντια το Μακεδονία TV ανακοίνωσε ότι σύντομα, και ύστερα από  31 χρόνια λειτουργίας, θα αλλάξει όνομα και θα λέγεται Neon TV.

Το κανάλι υποδηλώνει με τον τρόπο του την αλλαγή προφίλ και μπορούμε να εικάσουμε ότι θα απευθύνεται κατά πάσα πιθανότητα σε πιο νεανικό κοινό.

Το Μακεδονία TV ανήκει στον όμιλο Antenna τα τελευταία 21 χρόνια, ωστόσο έχει άμεση μετοχική σχέση (81,1%) εδώ και κάτι παραπάνω από 1,5 χρόνο. Το πρόγραμμά του, σήμερα, είναι αμιγώς ψυχαγωγικό και αποτελείται από ξένες σειρές και ταινίες, σαπουνόπερες και προγράμματα του ΑΝΤ1 σε επανάληψη.

Είναι το κανάλι που εγκαίρως είχε αιτηθεί στο ΕΣΡ να προχωρήσει σε αλλαγή φυσιογνωμίας και να γίνει θεματικός- ειδικότερα μη ενημερωτικός- από σταθμός ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου που ήταν.

Με αυτό τον τρόπο παραμένει σε λειτουργία, αν και χωρίς άδεια, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι οι σταθμοί που διεκδικούν άδεια θεματικού χαρακτήρα, εθνικής εμβέλειας (και είναι ο μόνος για την ώρα) μπορούν να εκπέμπουν κανονικά και μέχρι την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού αδειοδότησης.

Για τον  θεματικό τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας, υπάρχει πάντοτε το σχέδιο για την προσθήκη και νεανικού ενημερωτικού προγράμματος τύπου «Vice».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X