Media

ΣΚΑΪ: Σάλος στον σταθμό με τα φέσια του Ατζούν!

ΣΚΑΪ: Σάλος στον σταθμό με τα φέσια του Ατζούν!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χαμός στον ΣΚΑΪ με τον Ατζούν Ιλιτζαλί και την εταιρεία παραγωγής του. Ο Τούρκος παραγωγός έχει ακόμη απλήρωτους τους νικητές του πρώτου Power of Love, ενώ τα παράπονα είναι πολλά.

O Πάνος Ζάρλας και η Στέλλα Μιζεράκη κέρδισαν από 10.000 ευρώ έκαστος, χωρίς όμως να τα έχουν πάρει. Τι κι αν έχουν περάσει 9 μήνες από τη λήξη του πρώτου κύκλου του Power of Love; Οι δύο τους είναι ακόμα στην αναμονή!

Αυτή η είδηση σίγουρα θα φέρει «γκρίζα σύννεφα» πάνω από τον ΣΚΑΪ, καθώς το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν στο Φάληρο είναι να χαρακτηριστούν «αναξιόπιστοι» ως προς το οικονομικό κομμάτι.

Σώζει τον ΣΚΑΪ η Κοσιώνη

Στο κανάλι του ΣΚΑΪ θα θέλουν να ξεχάσουν τη φετινή σεζόν με τα τόσο χαμηλά νούμερα στην τηλεθέαση. Ήδη στο Φάληρο σκέφτονται πως θα «γυρίσουν το παιχνίδι» υπέρ τους.

Το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη είναι σταθερά τέταρτο. Σε απόσταση, μάλιστα, από τον τρίτο και αυτό προβληματίζει τους υπεύθυνους του καναλιού. Αυτός ήταν και ένα λόγος που κόπηκε το «Survivor Πανόραμα» καθώς δεν έδινε καθόλου καλό lead in στο δελτίο ειδήσεων.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν διορθώθηκε ούτε μετά το «τέλος» της εκπομπής. Μάλιστα το πρόβλημα έγινε εντονότερο. Η τουρκική σειρά που έβαλε το κανάλι όχι μόνο δεν βοηθά την Σία Κοσιώνη, αλλά ενδεχομένως να κάνει χειρότερη την κατάσταση.

Μία από τις ιδέες που έχουν «πέσει στο τραπέζι» στο κανάλι της Νέου Φαλήρου είναι ένα τηλεπαιχνίδι ή μία πολύ δυνατή ελληνική σειρά. Θέλοντας έτσι, να επαναφέρουν τη «συνταγή» Mega. Υπενθυμίζουμε ότι το πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι είχε στηρίξει την κυριαρχία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στα πολύ δυνατά απογευματινά σίριαλ ή τηλεπαιχνίδια, τύπου «Εκατομμυριούχου».

Το πανάκριβο Survivor φέρνει πονοκέφαλο

Ατζούν και ΣΚΑΪ είναι στα μαχαίρια κυρίως για το Survivor! Φέτος είναι ο τρίτος χρόνος που μέσω του ΣΚΑΪ φτάνουν στους τηλεοπτικούς δέκτες μας τηλεοπτικά προγράμματα όπως το Survivor, My Style Rocks, Voice, Power of Love και Ελλάδα Έχεις Ταλέντο.

Το Survivor έφερε για δύο χρόνια υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης (με ρεκόρ δεκαετίας για την ελληνική τηλεόραση την πρώτη χρονιά). Ωστόσο, φέτος με πολλή προσπάθεια αγγίζει το 18% τις καλές μέρες. Το κόστος του, μάλιστα, είναι απαγορευτικό για το κανάλι του Φαλήρου.

Ο Τούρκος παραγωγός, φέτος έχει υπογράψει ένα κλιμακωτό συμβόλαιο με τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αυτό, το κανάλι θα πρέπει να πληρώνει από 120 έως 200.000 ευρώ το επεισόδιο. Στα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης δηλαδή το κόστος του επεισοδίου είναι 120.000 ευρώ. Αν η τηλεθέαση κορυφωθεί σε επίπεδα “Ντάνου” το κόστος θα φτάνει τα 200.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Όλα τα έξοδα φυσικά είναι του Τούρκου παραγωγού και ο ΣΚΑΪ παίρνει έτοιμο το επεισόδιο μέσω δορυφόρου. Στη φετινή λοιπόν, χρονιά και με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, ο μεν ΣΚΑΪ πληρώνει το ελάχιστο κόστος (περίπου μισό εκ. ευρώ την εβδομάδα), ο δε Ιλιτζαλί κερδίζει το ελάχιστο κέρδος.

Από αυτό όμως το deal και οι δύο πλευρές δεν είναι ευχαριστημένες

Ο Τούρκος είναι λογικό να μην είναι ευχαριστημένος με τα λιγότερα δυνατά έσοδα, αφού η παραγωγή είναι πράγματι ακριβή, ενώ ο ΣΚΑΪ φαίνεται να πληρώνει “λίγα”, αλλά δύσκολα μπορεί να κερδίζει μισό εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα από τα διαφημιστικά έσοδα. Κοινώς το φετινό Survivor φέρνει αυξανόμενες ζημίες σ’ ένα κανάλι που δεν είχε συνηθίσει να πετά χρήματα και μάλιστα να μην μπορεί να διακόψει αυτή τη σχέση ζημίας με την εταιρεία παραγωγής.

Η πράξη δε βγαίνει για κανέναν και αυτός είναι ίσως ο λόγος που πλέον ο Τούρκος σκέφτεται να ολοκληρώσει το πρότζεκτ νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό που ήταν μέσα Ιουλίου, αλλά με τίποτα νωρίτερα από τις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες ήδη ο Τούρκος έχει αρχίσει τις απολύσεις στον Άγιο Δομίνικο, με αρκετά άτομα από την παραγωγή να έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους ενώ υπάρχουν γενικότερα περικοπές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X