Media

Τύπος: Αρχίζει η πώληση εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ

Τύπος: Αρχίζει η πώληση εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι εφημερίδες θα αρχίσουν σταδιακά να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Η υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη τη Δευτέρα και σύμφωνα με τον ίδιο- σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ-, ενδεχομένως η διάθεση τους να ξεκινήσει και από το ερχόμενο Σάββατο.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με το Πρακτορείο Διανομής Τύπου, προκειμένου να συνεργαστούν για την υλοποίηση της απόφασης. Η οποία σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Ανάπτυξης (στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ) αφορά και στα μίνι μάρκετ.

Να σημειωθεί ότι γίνεται προσπάθεια (και από την πλευρά του υπουργείου) το μέτρο να μην είναι προσωρινό, και να παραμείνει σε ισχύ. Να συνεχιστεί δηλαδή η πώληση των εφημερίδων από τα σούπερ μάρκετ και μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων και της πανδημίας.

Έχει γίνει σαφές, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι για τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που δεν θα συμμορφωθούν τα πρόστιμα είναι τσουχτερά  και κυμαίνονται μεταξύ 1.000 και 100.000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση (με τη βαρύτητα της παράβασης).

Αρμόδια αρχή για τις καταγγελίες και τη διαπίστωση παραβάσεων, αλλά και την επιβολή προστίμων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X