Το Mega ξανά στον αέρα-Τα βρήκαν μεγαλομέτοχοι και τράπεζες

Το Mega,καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να βγει πάλι στον αέρα και να εκπέμψει κανονικό πρόγραμμα.

Ο ακριβής χρόνος δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά αυτό θα συμβεί μετά τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς τους εργαζόμενους, στους οποίους μεταξύ άλλων είπε  ότι οι μεγαλομέτοχοι (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Ρώσοι;) θα δημιουργήσουν εταιρεία η οποία θα πάρει μία τηλεοπτική άδεια και στη συνέχει θα συγχωνευθεί με το Mega.

Οπότε ο χρόνος εκπομπής του μεγάλου καναλιού τοποθετείται μετά τη χορήγηση αδειών.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Τράπεζες και μέτοχοι συμφώνησαν να δώσουν το φιλί της ζωής στο Mega. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη λύση στο Μεγάλο Κανάλι.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς τους εργαζόμενους του Mega.

Τους ενημέρωσε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία των μεγαλομετόχων του Μega με τις τέσσερις τράπεζες και αναμένεται η έγκριση της από τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών

Μάλιστα για να καταδείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την επαναλειτουργία το Mega ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι σήμερα πήγε αυτοπροσώπως την τελική συμφωνία με τις τράπεζες, η οποία χαρακτηρίζεται ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές. Οι τράπεζες είναι πλήρως καλυμμένες, καθώς οι μέτοχοι δέχθηκαν τα αιτήματά τους προκειμένου να επαναλειτουργήσει το κανάλι.

Ενδεικτικό του σημερινού καλού κλίματος μετά την εμπλοκή της προηγούμενης εβδομάδας, είναι το γεγονός ότι στη συνάντηση των μετόχων με τους τραπεζίτες, όλοι οι αντιπρόσωποι των τραπεζών έδωσαν το «οκ» για τη προφορική συμφωνία και εισηγήθηκαν στους ανωτέρους τους την αποδοχή της.

Αισιόδοξα φαίνεται πως είναι τα μηνύματα και στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων αφού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τόνισε πως υπάρχει θετική διάθεση από τους μετόχους, όχι μόνο για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων αλλά  και ενός επιπλέον μισθού.

Δεδομένου πάντως του γεγονότος ότι έχει δημοσιευθεί ήδη η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες ημερομηνίες πιέζουν και οι τράπεζες θα πρέπει να δράσουν άμεσα, αφού πρέπει να στείλουν πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, καθαρογραμμένη τη συμφωνία, για να εγκριθεί και από τις ελεγκτικές επιτροπές.

Με τη συμφωνία αυτή καθαρογραμμένη και επίσημη, το σχέδιο προβλέπει την ίδρυση νέας εταιρείας από τους μετόχους, η οποία θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό και θα αποκτήσει μία από τις επτά άδειες, προκειμένου στη συνέχεια να συγχωνευτεί με το Μega και έτσι το μεγάλο κανάλι να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

Πάντως, για το μεσημέρι της Τετάρτης στη 1.30 έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Μega, τόσο για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, όσο και για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και το μπλοκάρισμα των διαφημιστικών μηνυμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ