Επιλογές

Μητσοτάκης: Ιστορική κωλοτούμπα στον ΟΗΕ! «Αδύνατο να περιοριστεί η φωτιά στο Μάτι»!

Μητσοτάκης: Ιστορική κωλοτούμπα στον ΟΗΕ! «Αδύνατο να περιοριστεί η φωτιά στο Μάτι»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ, για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στην ομιλία του, γίναμε όλοι σοφότεροι και πολλοί είναι εκείνοι που πραγματικά έγιναν έξω φρενών με όσα είπε ο πρωθυπουργός.

Η Νέα Δημοκρατία είχε κάποιους βασικούς άξονες προεκλογικά. Ζητήματα που “σήκωσε” ψηλά, καθώς το πολιτικό όφελος ήταν… εκεί και ο μηχανισμός της -τότε- αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντιστάθηκε να το αποκομίσει.

Ένα εξ αυτών, ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Η “προδοτική” -τότε- Συμφωνία, που μετά τις εκλογές… έγινε καλύτερη. Με μια σειρά υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ να λένε δημοσίως πως ουσιαστικά… μια χαρά είναι η Συμφωνία και θα την τιμήσουν.

Το πιο σημαντικό όμως, ήταν η τραγωδία στο Μάτι. Μια ανείπωτη τραγωδία, για την οποία η ΝΔ κατηγορούσε ανοιχτά την τότε κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, την Ρένα Δούρου, ως αποκλειστικά υπεύθυνους για τους 102 νεκρούς.

Ο Μητσοτάκης και το Μάτι…

Το θέμα έμεινε “ψηλά” για καιρό και… επανήλθε “ψηλά” λίγο πριν τις εκλογές, με το ντοκιμαντέρ –καθόλου τυχαίο βεβαίως το timing– του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ.

Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, το ζήτημα με το Μάτι να ήταν μια “κόκκινη γραμμή”. Άνθρωποι πέθαναν με φρικτό τρόπο και η ΝΔ έκανε σκληρή, αντιπολίτευση – ροκ για το θέμα.

Κι όμως, στην πολιτική στην Ελλάδα -όπως φαίνεται- δεν υπάρχουν “κόκκινες γραμμές”.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντου»… από παντού στην ΝΔ και εσωτερικό «λίφτινγκ»!

Το πρώτο δείγμα ήταν ο διορισμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πολιτική θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Κώστα Τσουβάλα, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν ο άνθρωπος που δήλωνε “περήφανος” μετά το Μάτι, με την ΝΔ τότε να είναι… στα κάγκελα!

Ένας… άλλος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ

Η “κωλοτούμπα” όμως ολοκληρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στον ΟΗΕ, παρουσίασε μια τελείως διαφορετική ιστορία για το Μάτι από όσα έλεγε ο ίδιος και η ΝΔ εδώ και πολλούς μήνες.

Δείτε τι είπε

Μητσοτάκης

“Διαφορετική” η φωτιά στο Μάτι, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από “ισχυρότατους ανέμους” και “αδύνατο να περιοριστεί” η φωτιά στο Μάτι, είπε ο πρωθυπουργός.

“Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής”, συμπέρανε ο πρωθυπουργός.

Κανένας Τσίπρας, καμία Δούρου, κανένας… Ψινάκης και κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για το οποίο η ΝΔ λοιδωρούσε τον ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες, δηλαδή η θέση πως η φωτιά στο Μάτι εξελίχθηκε τόσο ταχύτατα που από ένα σημείο κι έπειτα ήταν αδύνατο να περιοριστεί, έγινε πια η επίσημη θέση του κόμματος.

Βγήκε από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού.

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, φυσικά και υπήρξαν ευθύνες στο Μάτι. Ευθύνες που τάχιστα ξεκίνησε να διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το πρώτο… τετ α τετ Μητσοτάκη με Τραμπ και οι επενδυτές

Όμως αυτό είναι ένα κομμάτι. Κι ένα άλλο κομμάτι είναι η σχεδόν σοκαριστική μεταστροφή του πρωθυπουργού σχετικά με το τι έφταιξε στην πραγματικότητα στο Μάτι…

Για να κλείσουμε με ένα… αστείο που επικρατούσε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

Μητσοτάκης με ΣΥΡΙΖΑ: “Στο Μάτι έφταιγε ο Τσίπρας“.

Μητσοτάκης με ΝΔ: “Στο Μάτι έφταιξε η κλιματική αλλαγή“…

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X