Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η δημοκρατία υποσαχάριας χώρας…

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η δημοκρατία υποσαχάριας χώρας…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Δεν χρειάζεται πολλά για να αποδειχθεί το φαινόμενο της έκπτωση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας και του δημοκρατικού αισθήματος του λαού. Αρκεί ένα παράδειγμα. Αυτό του Ανδρέα Λοβέρδου.

Του ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα για τo σκάνδαλο της Novartis. Αντί να παραιτηθεί από όλα τα πολιτικά αξιώματα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση (το ίδιο έπρεπε να κάνουν όλοι οι πολιτικοί), όπως θα έκανε οποιοσδήποτε πολιτικός σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτός όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά συνέχισε σαν να μην συνέβη τίποτα και μάλιστα πρωτοστάτησε σε επιθέσεις εναντίον της εισαγγελέα Διαφθοράς, της Ελένης Τουλουπάκη.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι τι έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το χειρότερο είναι πως ο ελληνικός λαός αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες αποδεικνύουν πόσο έχει αμβλυνθεί το δημοκρατικό αίσθημα του λαού, πόσο έχουν εκπέσει οι δημοκρατικοί θεσμοί στη συνείδησή του και σε ποια παρακμή βρίσκεται η δημοκρατία και η χώρα.

Και το αποκορύφωμα είναι η ανακοίνωση πως θα διεκδικήσει την αρχηγία κόμματος, παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει η δίωξη που του ασκήθηκε. Και δυστυχώς αντί να σηκωθούν ακόμα και οι…πέτρες, οι πολίτες αποδέχονται ως φυσιολογική μία τέτοια ενέργεια. Και μάλιστα κάποια δημοσκόπηση πριν λίγους μήνες τον εμφάνιζε και ως φαβορί, τρομάρα μας.

Κι΄αν υποθέσουμε ότι ο εν λόγο κύριος εκλέγεται αρχηγός, το κόμμα του δεν θα είναι αιχμάλωτο όσο θα εκκρεμεί μία ποινική υπόθεση;  Κι΄ αν ο μη γένοιτο τελικά καταδικαστεί για το σκάνδαλο Nonartis, ποια θα είναι η θέση όλων εκείνων που τον ψήφισαν; Τί θα γίνει με ένα δημοκρατικό κόμμα που θα δει τον αρχηγό του να καταδικάζεται για διαφθορά;

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσει την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ

Ολα τα προαναφερόμενα δεν θα υπήρχαν ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αν εμείς οι πολίτες είμαστε ευαίσθητοι στις παραβιάσεις της δημοκρατίας και τιμωρούσαμε αυστηρά του παραβάτες με την ψήφο μας. Ολοι όσοι θα είχαν κατηγορηθεί για διαφθορά και άλλα σοβαρότερα ή ελαφρύτερα πολιτικά αδικήματα, θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου πολιτικής…γης. Οπως γίνεται σε χώρες όπου η δημοκρατική συνείδηση των πολιτών είναι υψηλή.  Αφήστε που οι ίδιοι οι πολιτικοί οργανισμοί θα προχωρούσαν σε κάθαρση, γιατί διαφορετικά θα πλήρωναν τις συνέπειες της αβελτηρίας τους.

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φέισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα του, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X