Πολιτική

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις-Ζητά να αποσυρθεί

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις-Ζητά να αποσυρθεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρνείται ο Γιώργος Παπανδρέου να ψηφίσει το νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας ότι ανοίγει τον δρόμο σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει.
Μάλιστα είπε ότι όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός σε δύσκολες περιστάσεις, σε εκείνο το τεταμένο κλίμα « ποτέ δεν σκέφτηκα να απαγορεύσω τις διαδηλώσεις, κύριο μέλημά μου ήταν να προστατεύσω τη δημοκρατία».

Ο κ. Παπανδρέου έστρεψε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο «έκλεινε το μάτι στη βία». Ωστόσο είπε ότι «αν ίσχυε ο νόμος επί Μαρφίν θα ήταν υπαίτια τα κόμματα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ Χρυσή Αυγή, σκεφτείτε το».

Για να καταλήξει απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Σας καλώ να σκεφτείτε ξανά το όλο θέμα έστω την ύστατη στιγμή σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο να υπάρξει διάλογος σε βάθος με τα κόμματα».

Λίγη ώρα νωρίτερα από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματα είχε υποστηρίξει πως το ΚΙΝΑΛ με τις παρεμβάσεις άλλαξε το νομοσχέδιο, το διόρθωσε και για αυτό θα το υπερψηφίσει. «Ξαναγράψαμε το νομοσχέδιο από την αρχή, εξασφαλίσαμε τα δικαιώματα με θεσμικές εγγυήσεις… Ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι το νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X