Αθλητισμός

Ο Κρίστιαν Ερικσεν πέθανε και επανήλθε στη ζωή

Ο Κρίστιαν Ερικσεν πέθανε και επανήλθε στη ζωή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρίστιαν Ερικσεν πέθανε και επανήλθε. Οσο κι΄ αν σοκάρει η πληροφορία είναι αληθινό, σύμφωνα με τον Σαντζέι Σάρμα, καθηγητή αθλητικής καρδιολογίας στο St George’s University στο Λονδίνο, που είχε συνεργαστεί με τον Έρικσεν όσο ήταν στην Tottenham. «Χωρίς να το θέτω πολύ ωμά, πέθανε, αν και για λίγα λεπτά, μα πέθανε όντως» λέει κοφτά ο Σαντζέι Σάρμα.

Ως προς το ερώτημα αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, η απάντηση των ειδικών είναι πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οσον αφορά τις πληροφορίες από την ομοσπονδία της Δανίας οι αρμόδιοι λένε «Αυτό το πρωί μιλήσαμε με τον Κρίστιαν Ερικσεν. Εστειλε τους χαιρετισμούς του στους συμπαίκτες του. Η κατάστασή του είναι σταθερή και παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.»

Ο Δανός ποδοσφαιριστής είναι μάλλον απίθανο να ξαναπαίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, εκτιμούν ειδικοί.

Ο Σαντζέι Σάρμα, καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας στο St George’s University στο Λονδίνο, είχε συνεργαστεί με τον Έρικσεν όσο ήταν στην Tottenham Hotspur. Όπως είπε, «ξεκάθαρα κάτι πήγε πολύ στραβά. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν, το ερώτημα είναι τι συνέβη; Και γιατί συνέβη; Αυτός ο τύπος είχε φυσιολογικά τεστ ως το 2019, οπότε πώς εξηγείται;».

«Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ποδόσφαιρο ξανά. Χωρίς να το θέτω πολύ ωμά, πέθανε, αν και για λίγα λεπτά, μα πέθανε όντως, και θα του επέτρεπαν οι ιατρικοί επαγγελματίες να ξαναπεθάνει; Η απάντηση είναι όχι».

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και η άποψη του Σκοτ Μάρεϊ, καρδιολόγου που συνεργάζεται με το ΝHS ως προς την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, λέει στη MailOnLine πως οι Ιταλοί είναι περήφανοι για τις επιδόσεις τους στην πρόληψη καρδιοπαθειών, οπότε τα προβλήματα του Δανού παίκτη μάλλον σημαίνουν το τέλος της καριέρας του στη Serie A.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X