Διεθνή

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca(pic)

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca(pic)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, σήμερα Παρασκευή.

«Το να εμβολιαστούμε είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να επιστρέψουμε στις ζωές, που μας λείπουν τόσο πολύ», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Βρετανός Πρωθυπουργός,Μπόρις Τζόνσον

Μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον σε μια κίνηση που ενδεχομένως, κρύβει πίσω της και έναν συμβολισμό, εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο St Thomas στο Λονδίνο, όπου πέρασε τρεις νύχτες σε ΜΕΘ πέρυσι καθώς πολεμούσε και ο ίδιος με την COVID-19.

«Ευχαριστώ όλους τους απίστευτους επιστήμονες, το προσωπικό του NHS και τους εθελοντές που βοήθησαν να συμβεί αυτό», πρόσθεσε ο 56χρονος Τζόνσον, αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στη χώρα του.

​Aξίζει να σημειωθεί πως παρά την επιφυλακτική στάση πολλών κρατών, μετά από περιστατικά θρόμβωσης σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, ξεκινούν εκ νέου οι εμβολιασμοί σε αρκετές χώρες.

Κομβικό ρόλο στην άρση των φραγμών έπαιξε το «πράσινο» φως του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) την Πέμπτη, για χρήση του εμβολίου, το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού, δεν σχετίζεται με τα παραπάνω περιστατικά.

«Η επιτροπή κατέληξε σε συμπέρασμα: πρόκειται για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο» δήλωσε η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ και πρόσθεσε:

«Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορονοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X