Γυναίκα

Ο οίκος Hermès γιορτάζει την επέτειο για την Ελληνική Επανάσταση

Ο οίκος Hermès γιορτάζει την επέτειο για την Ελληνική Επανάσταση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος Hermès γιορτάζει την επέτειο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με ένα μεταξωτό μαντίλι σχεδιασμένο από τον Ηλία Καφούρο, με μοναδικούς χρωματισμούς σε περιορισμένη έκδοση.

«Ελευθερία»: Ένα μοναδικό μαντίλι Hermès για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Αυτό το αποκλειστικά αφιερωμένο μαντίλι, είναι ένα χαρμόσυνο αντικείμενο, δομημένο πάνω στην ελληνική λέξη «Ελευθερία». Ο σχεδιασμός του, που παραπέμπει σε σημαία, τοποθετεί τα γράμματα της λέξης μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

Σπίτια σκαρφαλωμένα σε βουνοπλαγιές, καμπαναριά, αρχαία περιστύλια, γέφυρες και ευωδιαστές βεράντες που φωλιάζουν μέσα σε καταπράσινα τοπία.

Στο κέντρο, το γράμμα «θήτα» δεσπόζει πάνω από μια λίμνη και παίρνει τη μορφή ενός γαλάζιου ματιού, το οποίο κατά την ελληνική παράδοση αποτρέπει την κακή τύχη.

Εδώ, συμβολίζει τον τρόπο που οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν ασπαστεί την πολιτιστική, την κοινωνική και την ανθρωπιστική κληρονομιά, με το βλέμμα τους σταθερά στραμμένο προς το μέλλον.

Αυτό το ιδιαίτερο μαντίλι ξεχωρίζει για τα μοναδικά του στοιχεία, αφού συνδυάζει ένα εξαίρετο σχέδιο με μοναδικούς χρωματισμούς.

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας», λέει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του Οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Εικόνες. Η “άγνωστη” Μαντόνα (ο πρόλογος της καριέρας της)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X