Ο Προβοκάτορας

Ακης Σκέρτσος ο νέος προστάτης των εργαζομένων…

Ακης Σκέρτσος ο νέος προστάτης των εργαζομένων…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα ούτε λίγο, ούτε πολύ θέλει να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους. Σαν να λέμε πρόδωσε τους βιομηχάνους των οποίων ήταν υπάλληλος και για χρόνια τον πλήρωναν και ξαφνικά είδε ταξικό φως αληθινό (βλέπετε υπάλληλος ήταν και είναι κι΄ αυτός και ξύπνησε μέσα του η ταξική συνείδηση) και…ηγάπησε σφόδρα τους εργαζόμενους, δηλαδή τους ταξικούς αντιπάλους των προηγούμενων αφεντικών. Είναι σαν να λέμε ένας ταξικός εξωμότης που επέστρεψε.

Και για όσους αμφιβάλλουν την αλλαγή αυτή τη δείχνει σε συνέντευξή του. Απαντώντας σε ερώτηση για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ως ο μεγάλος προστάτης των εργαζομένων τώρα, λέει με έναν πραγματικά φιλεργατικό οίστρο:  «Χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές στην αγορά εργασίας που να προστατεύουν και να ενδυναμώνουν πραγματικά τους εργαζόμενους, με περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα και με περισσότερο και πιο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο. Αλλά και με ρυθμίσεις για τις νέες μορφές εργασίας που φέρνει η τεχνολογική εξέλιξη, δηλαδή την τηλεργασία και την εργασία μέσω πλατφόρμας, ώστε να υπάρχει καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Συνεπώς, ναι, θα υπάρξει προσπάθεια δυσφήμισης, αλλά πρέπει να απαντήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς ενοχικά σύνδρομα και να εξηγήσουμε με νηφαλιότητα και πειθώ τα οφέλη για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις νέες δουλειές που θα δημιουργηθούν».

Δηλαδή και προστάτης των εργαζομένων ο Ακης Σκέρτσος σε μία απάντηση που εσείς μπορείτε να πείτε ότι δεν είναι παρά ένα αφηρημένο φληνάφημα, χωρίς καμία αναφορά στο οκτάωρο, στις απλήρωτες υπερωρίες και στα άλλα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία παραβιάζονται βάναυσα από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.

Ομως, κι΄ αυτός θα εξηγήσει στους κακόπιστους που θέλουν να πληρώνονται οι υπερωρίες και όχι να τις τρώει το αφεντικό, χωρίς ενοχικά σύνδρομα (μην ντρέπεσαι Αρη Σκέρτσο που ήσουν γενικός διευθυντής του ΣΕΒ). Η εξήγηση θα δοθεί, όπως λέει με νηφαλιότητα και πειθώ στους εργαζόμενους που θα δουν να μειώνεται το εισόδημά τους.

Ο άπιστος Προβοκάτορας

ΥΓ1. Μήπως Ακη μου να αυξήσετε τους κατώτερους μισθούς ή να επεκτείνετε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Λες έτσι δεν θα αυξηθεί το εισόδημα των εργαζομένων και ακόμα χειρότερα προβλέπεις ότι θα χειροτερεύσει η οικονομία και στο τέλος τη νύφη θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, που εσύ θέλεις να προστατεύσεις κόβοντας τις υπερωρίες…

ΥΓ2. Α, και κάτι τελευταίο Ακη μου. Εσύ τις πληρώνεσαι τις υπερωρίες ή μήπως ζητάς παραπάνω άδεια από τον Κυριάκο; Γιατί αν μάθω ότι τις πληρώνεσαι θα σε κατηγορήσω ότι δεν κοιτάς το συμφέρον σου και κάνεις κακό στον εαυτό σου…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X