Ο Προβοκάτορας

Εσύ πόσα πήρες για το άρθρο-ωσαννά;

Εσύ πόσα πήρες για το άρθρο-ωσαννά;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διαβάζεις ορισμένα άρθρα και σου έρχεται σφοδρή η επιθυμία να ρωτήσεις: Αρθρογράφε πόσα πήρες; (Συγγνώμη αλλά δεν μου βγαίνει να τους αποκαλέσω συναδέλφους ή δημοσιογράφους). Η αργυρώνητη δημοσιογραφία και οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, θα πρέπει να βρίσκονται στο απόγειο. Αν και δεν ξέρουμε αν πιάσαμε πάτο.

Το σίγουρο είναι πως ο ξεπεσμός της δημοσιογραφίας, η πληρωμένη πληροφόρηση, η εξαργυρωμένη αρθρογραφία δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στη χώρα την εποχή της διακυβέρνησης από τους άριστους του επιτελικού κράτους. Ιδίως τώρα που υπάρχει άφθονο δημόσιο χρήμα (μέχρι τώρα μοίρασαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Καθόλου άσχημα). Το χρησιμοποιούν λες και το κληρονόμησαν από τον παππού τους.

Ομως, κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Η υπερβολή προκαλεί αγανάκτηση, γεννά αντίδραση, τουλάχιστον στους νοήμονες πολίτες που σέβονται τον εαυτός τους και την αξιοπρέπειά τους. Θα τους θυμίσω, κυβερνητικούς και δημοσιογραφούντες, την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα ΚΕΚ παρότι έγινε λυσσώδης προσπάθεια να πέσει ισχυρό πέπλο σιωπής, τελικά βγήκε στην επιφάνεια ορμητικά.

Επίσης, οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλουν να γνωρίζουν πως τα πολλά ωσαννά, οι αναφορές στο Μωυσή, και δεν ξέρω τι άλλο σκαρφίζονται οι δημοσιογραφούντες για να εξαργυρώσουν τον οβολό και να ικανοποιήσουν τον μεγάλο τιμονιέρη, όταν ξεπεράσουν την κόκκινη γραμμή της υπερβολής, κακό κάνουν, αφού καταντά πλέον καρικατούρα. Επίσης είναι γνωστό τοις πάσι πως «το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι΄ο Θεός». Το ίδιο και με το λιβάνι όσο ευχάριστο είναι στην αρχή και σε μικρές ποσότητες.

Λογικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί κανείς με τα φτηνά γονατογραφήματα. Είναι τόσο ρηχά, τόσο βλακώδη, που μόνο ματαιόδοξους μπορούν να ικανοποιήσουν. Αλλά βρε αδελφέ είναι τόσο προκλητικά ορισμένες φορές που σε βγάζουν από τα ρούχα σου…Και καλό είναι μερικές φορές να μην συγκρατούμε την οργή μας, παρότι ξέρουμε ότι σε λίγο θα γελάμε με το φτηνό υμνολόγιο…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X