Ο Προβοκάτορας

Καινοφανή επιχειρήματα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει τους αγρότες για να μην…εκβιάσουν το κοινωνικό σύνολο

Καινοφανή επιχειρήματα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει τους αγρότες για να μην…εκβιάσουν το κοινωνικό σύνολο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θαυμάστε πρωθυπουργικούς συνειρμούς με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών. «Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του». Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας λέει ότι μπορεί να έχεις δίκαια αιτήματα,  αλλά δεν επιτρέπεται να κινητοποιείσαι, βάζοντας τεχνηέντως ένα εκβιαστικό δίλημμα τοποθετώντας εκείνους που αντιδρούν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, πράγμα το οποίο μπορεί και να μην συμβαίνει.  Ομως, με την αντίθεση που εκφράζει επιχειρεί να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

«Να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο και να διαδηλώνει πιο έντονα» προσθέτει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τώρα γιατί είναι προνομιακή η μεταχείριση όταν ικανοποιούνται δίκαια αιτήματα, είναι κάτι που μόνο στην επικοινωνία και την προπαγάνδα μπορούμε να το συναντήσουμε.

«Εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε την φορολογία για τους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μια κοινή αγροτική πολιτική που, ναι, έχει δυσκολίες και εδώ πέρα είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, που πολεμήσαμε με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ – προσέξτε 1 δισεκατομμύριο ευρώ – την τετραετία για αποζημιώσεις και είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο» συνέχισε. «Αλλά να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους» είπε.

Να επισημάνουμε ότι η διαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ήταν αποτυχημένη για τους Ελληνες αγρότες,πράγμα που παραδέχτηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Και η ευθύνη βεβαίως ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όπως είπε σε προηγούμενες δηλώσεις ο ίδιος διαπραγματεύτηκε για τη νέα ΚΑΠ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X