Ο Προβοκάτορας

Κορονοϊός: Η υπουργός αποφάνθηκε περιττές οι μάσκες και οι…σοφοί συμφώνησαν

Κορονοϊός: Η υπουργός αποφάνθηκε περιττές οι μάσκες και οι…σοφοί συμφώνησαν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σιγά μην γνωρίζουν καλύτερα οι ειδικοί από την υπουργό αν πρέπει να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες ή όχι. Μπορεί κάποιοι να τις θεωρούσαν υποχρεωτικές, αλλά αυτό ίσχυε πριν από την εισήγηση της υπουργού στη σύσκεψη. Μόλις η υπουργική σοφία γνωστοποιήθηκε οι επιστήμονες είδαν το…φως τους, έκανα πίσω και ασπάστηκαν την υπουργική επιστημοσύνη. Ποιοι είναι αυτοί που θα τολμούσαν να αμφισβητήσουν τα υπουργικά θέσφατα;

Τώρα αν εσείς  πείτε ότι οι κακές συνήθειες συνεχίζονται και όπως φαίνεται δεν μαθαίνουμε από τα παθήματά μας, σιγά μην ιδρώσει το υπουργικό αυτί. Την ώρα που ο κορονοϊός κυριολεκτικά καλπάζει και άπαντες ψάχνουν για ένα self test και μια μάσκα (γίναμε όλοι μάρτυρες με τις ουρές Πρωτοχρονιάτικα στα Φαρμακεία), η κυβέρνηση συνεχίζει αμετανόητη την τακτική εισηγούμαστε και αποφασίζουμε.

 

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Θα θυμάστε ότι στις 28/12 συνεδρίασε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για να καταλήξει σε συστάσεις στη χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και στα νοσοκομεία. Με τη μόνη διαφορά ότι δεν ήταν καν δική της εισήγηση αλλά (ξανά) μια ξεκάθαρα πολιτική απόφαση.

Βλέπετε στην αρχή της συνεδρίασης δια στόματος και παρουσίας της Ειρήνης Αγαπηδάκη δόθηκε το στίγμα. Όχι το επιστημονικό φυσικά, αλλά το πολιτικό μεταφέροντας στους συμμετέχοντες όσα θα εισηγηθούν.

 

Όπως γινόταν και παλαιότερα στην καρδιά της πανδημίας με τα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη να αναλύουν τι πρέπει και για ποιους λόγους οφείλουν να εισηγηθούν συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση.

Έτσι και αυτή τη φορά η Ειρήνη Αγαπηδάκη τους είπε «όχι μέτρα», «όχι υποχρεωτικότητα» και τον λόγο πήραν οι γνωστοί χειροκροτητές της κυβέρνησης πετώντας στα σκουπίδια την επιστημοσύνη τους.

 

Φυσικά αρκετοί ήταν οι ειδικοί της Επιτροπής που ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα νοσοκομεία και τα ΜΜΜ, αλλά μπροστά στο τείχος της κυβερνητικής «επιστημονικής» σοφίας, αλλά προπαντός….πλειοψηφίας οι αντιρρήσεις τους έγιναν καπνός.

Περιττό επίσης να σημειώσουμε ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν εισηγούνται οι υπουργοί στους εαυτούς τους συστάσεις και μέτρα που άπτονται σε επιστημονικά θέματα. Αλλά, εδώ είναι…Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε και όποιος τολμά να αμφισβητήσει υπουργό, μπορεί να μην ξαναπεί τη γνώμη του…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X