Ο Προβοκάτορας

Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος και πόσο πληρώνει τον Σταν Γκρίνμπεργκ;

Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος και πόσο πληρώνει τον Σταν Γκρίνμπεργκ;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος Σταν Γκρίνμπεργκ θα πυκνώνει τις συμβουλές, τις προτάσεις και τις οδηγίες προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο νυν πρωθυπουργός οφείλει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εκλογικών επιτυχιών στον Σταν Γκρίνμπεργκ.

Παρότι ο επικοινωνιολόγος είναι ουσιαστικά επικεφαλής του μηχανισμού επικοινωνίας του Μαξίμου  και κινεί τα νήματα δεν έχουμε μάθει ούτε τι ακριβώς κάνει, ούτε ποιος τον προσέλαβε, ούτε με πόσα χρήματα  αμείβεται, ούτε πολύ περισσότερο πόσα παίρνει. Εκείνο που έχει γίνει γνωστό (όχι από ελληνικές πηγές)  είναι πως πρόκειται για πανάκριβο επικοινωνιολόγο. Και δικαιολογημένα όταν στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κλίντον, ο Τόνι Μπλερ, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Νέλσον Μαντέλα.

Και καθώς φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μας αποκαλύψει όσα απαιτεί η διαφάνεια για έναν τόσο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.  Μάλιστα όταν στο παρελθόν τέθηκε το θέμα του ύψους της αμοιβής, καθώς και το ποιος πληρώνει τον Σταν Γκρίνμπεργκ, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αρκέστηκε να απαντήσει  πως πρόκειται για παλαιό γνώριμο  του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνοντας να εννοηθεί, χωρίς όμως να το πει, πως προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, πράγμα που θα μπορούσε να είναι το ανέκδοτο της εικοσαετίας. «Ο Σταν Γκρίνμπεργκ είναι παλιός γνώριμος του πρωθυπουργού, δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθεί τη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά μαζί του», είχε πει «αποκαλύπτοντας» τον συμβουλευτικό ρόλο του Αμερικανού, όταν διαπιστώθηκε πως ακολούθησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εκείνου του χρόνου.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει και είναι καυτό: Πιιος και πόσο πληρώνει τον Σταν Γκρίνμπεργκ…

Ο Προβοκάτορας

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X