Ο Προβοκάτορας

Οι διαφορές στο μέγεθος του βαρελιού και το πάχος του πάτου θα κρίνουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι διαφορές στο μέγεθος του βαρελιού και το πάχος του πάτου θα κρίνουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην αρχή δια του κυβερνητικού εκπροσώπου διεμήνυσαν στους αγρότες ότι όσα μπορούσαν να δώσουν έδωσαν, σε μία απόπειρα επίδειξης πυγμής και προσπάθειας όχι μόνο να υπονομεύσουν τα μπλόκα, αλλά και δια του κοινωνικού αυτοματισμού να τοποθετήσουν τους αγρότες απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία.

Γρήγορα διαπίστωσαν πως η προσπάθειά τους απέτυχε και όπως έδειξε και η τελευταία δημοσκόπηση η κοινωνία στηρίζει τον αγώνα των αγροτών. Παρόμοια μηνύματα έστειλαν στο Μαξίμου και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Οπότε εποίησαν την ανάγκη φιλοτιμία, άλλαξαν το τροπάρι και πέρασαν ότι θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, αναφέροντας πως θα επιστρέψουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και μάλιστα προκαταβολικά, ώστε να έχουν οι αγρότες ρευστότητα για να κινηθούν.

Και σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κυριακάτικο…κήρυγμά του είπε πως θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού (να προσέχει μην τον τρυπήσει από το πολύ ξύσιμο) για να δώσει όποια καλύτερη βοήθεια μπορεί στους αγρότες, βάζοντας ως όρο να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι.

Δυστυχώς γι΄ αυτόν οι αγρότες δεν εκτίμησαν την τεράστια προσπάθεια, ενδεχομένως και θυσία, που είναι διατεθειμένος να καταβάλει για  να ξύσει τον πάτο του βαρελιού και σκωπτικά του απάντησαν : «Ελπίζουμε το βαρέλι να είναι πολύ μεγάλο και ο πάτος πολύ χοντρός»,  εμμένοντας στα μπλόκα σε διάφορες περιοχές.

Που σημαίνει ότι το μέγεθος του βαρελιού και το πάχος του πάτου θα κρίνει το αποτέλεσμα του μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – αγροτών. Κι΄ αν δεν συμπέσουν στις εκτιμήσεις, τότε  θα δούμε τους αγρότες να εισβάλουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ…

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X