Θέμα

Στα…πράσα μαγειρεμένη δημοσκόπηση

Στα…πράσα μαγειρεμένη δημοσκόπηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr έχει πολλές φορές αρθρογραφήσει για τα παράδοξα των δημοσκοπήσεων, που ενώ τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν την κυβέρνηση να έχει καταρρεύσει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνουν δυσανάλογα υψηλά ποσοστά.

Αυτή τη φορά δεν θα αναφερθούμε σε παράδοξα, αλλά σε μαγείρεμα νέτο σκέτο. Και φαίνεται ότι εκεί στην Opinion Poll δεν τα έχουν καλά ούτε με το μαγείρεμα, γι΄ αυτό και πιάστηκαν με τη δημοσκοπική…γίδα στην πλάτη.

Θαυμάστε λοιπόν το κατόρθωμα της δημοσκόπησης που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 8 Ιουλίου 2021.

Στο ερώτημα “πιστεύετε ότι η χώρα πάει σε γενικά σωστή κατεύθυνση ή όχι” η απάντηση είναι: Ναι 31,6%, μάλλον ναι 24,2% (σύνολο 55,8%). Οχι 24,5% και μάλλον όχι 17% (σύνολο 41,5%).

Στη συνέχεια ακολουθεί ανάλυση των απαντήσεων ανά ηλικία και βλέπουμε ότι:

17-35 ετών αποφαίνονται ναι και μάλλον ναι σε ποσοστό 28,6%, όχι και μάλλον όχι  67,1%.

36-50 ετών ναι και μάλλον ναι 32,9% και όχι και μάλλον όχι 65,7%

51-64 ετών ναι και μάλλον ναι 45% και όχι και μάλλον όχι 52,4%

65+ ετών 61,7% ναι και μάλλον ναι και 34,9% όχι και μάλλον όχι.

Τί βλέπουμε εξετάζοντας τα νούμερα; Πως η πλειοψηφία των πολιτών από 17 ως 64 ετών απαντά όχι και μάλλον όχι στο ερώτημα “πιστεύετε ότι η χώρα πάει σε γενικά σωστή κατεύθυνση ή όχι”.

Επίσης βλέπουμε ότι μόνο οι άνω των 64 ετών πλειοψηφικά αποφαίνονται ναι και μάλλον ναι. Που σημαίνει ότι το συνολικό 55,8% ναι και μάλλον και όχι ή μάλλον όχι 41,5% είναι προϊόν “μαγειρέματος”.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως υπάρχει “μαγείρεμα” το οποίο μπορεί να έγινε στις απαντήσεις και έβγαλαν τελικό γενικό συμπέρασμα που δεν ανταποκρίνεται στις απαντήσεις ανά ηλικία ή μαγείρεψαν το δείγμα και υπάρχει υπεραντιπροσώπευση των πολιτών με ηλικία από 65 ετών και άνω.

Και ως γνωστόν οι μεγάλης ηλικίας πολίτες, όπως φαίνεται από όλες σχεδόν τις ηλικίες, τάσσονται με τη Ν.Δ., όπως και οι νέοι τάσσονται προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να παρατηρήσουμε και κάτι ακόμα. Πως οι ηλικιακές ομάδες συνήθως είναι 17 ως 24, 25 ως 34, 35 ως 44, 45 ως 54 και 54 και άνω, ενώ η Opinion Poll κάνει άλλο διαχωρισμό και τμηματοποίηση.

Ο δημοσκοπικός Προβοκάτορας

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε τα στοιχεία της προηγούμενης δημοσκόπησης της Opinion Poll με αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά η επιτροπή τελικά αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τί άραγε να γνώριζε ο πρόεδρος της επιτροπής;

Δημοσκόπηση MRB: Ανατροπές και τεράστια φθορά της Νέας Δημοκρατίας- Κλείνει η ψαλίδα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X